Efter kritiken: Logan Paul gör minidokumentär om självmord

Lovar att donera en miljon dollar till organisationer som arbetar förebyggande för att förhindra självmord

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Logna Paul fick enorm kritik efter att ha publicerat en video på en död kropp.

Han bad om ursäkt och nu, tre veckor senare, publicerar han en video där han diskuterar stigmat kring självmord och lovar att donera en miljon dollar åt förebyggande åtgärder.

– Jag kan ödmjukt säga att det här bara är början, säger han i videon.

På nyårsafton valde youtubestjärnan Logan Paul att publicera en video där han och flera vänner hittar en död kropp i den japanska Aokigahara-skogen. Paul har 15 miljoner följare på sin kanal och fick enorm kritik för videon.

Efter kritiken valde han att be om ursäkt offentligt på Twitter. 14 timmar senare publicerade han ett videoklipp där han återigen bad om ursäkt.

– Jag borde aldrig ha publicerat videon. Jag borde ha tagit ner kamerorna och slutat spela in. Det finns mycket jag borde gjort annorlunda, men jag gjorde inte det. Och från botten av mitt hjärta är jag ledsen för det, sa han i klippet.

Efter hans ursäkt valde Youtube att avbryta arbetet med filmen ”The Thinning: New World Order”, där Paul skulle ha medverkat. Han fick också sparken från webbserien ”Foursome”. En talesperson för Youtube meddelade också att hans nya projekt var satta på paus.

Gör dokumentär om självmord

Logans Youtubekanal har inte uppdaterats sedan han publicerade videon där han ber om ursäkt. Förrän nu. För tre dagar sedan publicerade han en ny video – en minidokumentär om självmord. I dokumentären intervjuar han en man vid namn Kevin Hines som ville ta sitt liv och hoppade från en bro, men överlevde.

– Han är en av de många otroliga människor jag träffat under de tre senaste veckorna när jag nu försöker förstå komplexiteten kring självmord. Och jag vet att jag gjort misstag och svikit folk. Men vad händer när du får en chans att göra skillnad i världen, säger han i klippet.

Donerar en miljon dollar

I dokumentären träffar han även personer som jobbar med att hjälpa självmordsbenägna människor. Han informerar också kring vad du som privatperson kan göra för att hjälpa personer som mår dåligt.

– Lyssna, var närvarande, döm inte. Finns där för dem. Fråga. Hjälp dem få kontakt med vänner, familjemedlemmar eller en terapeut. Fortsätt kolla hur de mår och fråga om ni ska ses framöver.

Paul lovar också att donera en miljon dollar till organisationer som jobbar förebyggande för att förhindra självmord. Det är nästan 8 miljoner kronor.

– Jag kan ödmjukt säga att det här bara är början.

Har setts av 20 miljoner

Videon har setts av nästan 20 miljoner människor på tre dagar. Reaktionerna på klippet är mycket blandade. Många anser att videon inte alls är genuin.

”Det här är så fejk. Han bryr sig inte ens”, skriver en användare.

Samtidigt anser många att han förtjänar en andra chans.

”Den här videon kan förändra människors liv och pengarna han donerar kan hjälpa många människor runt om i världen. Positivitet vinner alltid”, skriver en annan.

”Helt ärligt, bra jobbat. Jag är glad över att se att människor kan lära från sina misstag”, skriver en tredje.

Youtube-klippen svenskarna kollade mest på 2017 00:46
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Logan Paul

Youtube