Så fejkar du en fin solbränna

NÖJE

Gör det själv – steg för steg

Snabbare än du tror är det dags att dra på sig bikinin. Vill du inte möta solens strålar vit som en huvudvärkstablett, då är ”brun utan sol” något för dig.

Foto: Rickard Engfors
Sommarfin Gör som Carola - tjuvstarta med en fin solbränna.

1 Peela kroppen innan du sätter igång. Peelingen tar bort döda hudceller och gör att färgen sitter längre. Var speciellt noga med torra områden.

2 Mardrömmen är ett flammigt resultat. Det undviker du genom att återfukta.

Använd fuktkräm till ansiktet och fuktgivande lotion eller olja till kroppen.

3 Börja med att smörja in brun utan sol-krämen i ansiktet. Var speciellt försiktig kring hårfästet och ögonbrynen. Var noga med att ”dra ut” krämen i ansikte och på händer och fötter för att få jämna och naturliga övergångar.

4 Tvätta händerna noga när du är klar, annars kan handflatorna bli orange. Använder du en kräm som redan är färgad ser du lättare var du fått för mycket av krämen.

5 Redan efter ett par timmar bör du kunna se resultatet i form av en fin solbränna. Om du vill ha en djupare färg kan du återfukta ansiktet och kroppen dagen efter och sedan lägga på ett nytt lager brun utan sol.

Tips! Den aktiva ingrediensen i brun utan sol-produkter heter dihydroxyacetone (DHA) och är en sockerart. När du smörjer in dig binds DHA i det yttersta lagret av döda hudceller och cellerna färgas bruna. Färgen sitter i så länge dina döda hudceller sitter kvar på kroppen, tre till fem dagar. Om du gör en scrub-behandling eller använder produkter med AHA, BHA eller retinol försvinner färgen snabbare.

Agneta Elmegård

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode