Anna: Jag kanske vill leva med en kvinna

NÖJE

Anna Bergendahl: Jag har varit attraherad av kvinnor

Foto: Vilket party Anna Bergendahl partajar på välkomstfesten i går. ”Jag känner mig som en en Hollywood-stjärna”, säger hon efter att ha gått på röda mattan in till partyt.

OSLO. Hon har vunnit gaypublikens hjärtan.

Nu slår Anna Bergendahl tillbaka mot romansryktena om norska artisten Didrik Solli-Tangen.

– Jag kan tänka mig att

leva med en kvinna, säger hon.

Foto: Norske Didrik och Anna.

Utländska fans och journalister stoppar Anna på röda mattan som leder upp till den stora välkomstfesten i Rådhuset. Frågorna är många – och de flesta handlar om hennes och norska artisten Didrik Solli-Tangens, 22, relation.

– Många undrar vad jag tycker om honom, vad som pågår mellan oss. När en tjej och en kille liksom håller om varandra är det lätt att folk tror någonting. Vi är bara vänner och känner knappt varandra, säger hon.

Trivs med singellivet

Anna Bergendahl vill inte sätta någon etikett på sin sexualitet. Att hon hittills bara har dejtat killar är mer en slump än ett aktivt val.

– Jag tycker att det blir fel när man ska begränsa sig. Jag är bara 18 år, än så länge har jag bara träffat killar och jag vet inte vad som händer i framtiden. Jag kan inte få nog av kärlek och om det sedan är till en man eller kvinna spelar ingen roll, säger hon.

Hennes senaste förhållande tog slut i somras och Anna trivs med singellivet.

– Jag har aldrig dejtat en tjej, men jag kan inte se att det skulle vara någon skillnad på att vara tillsammans med en man eller kvinna.

Annas öppenhet har skapat en hel del rykten hemma i Nyköping.

”Folk tror jag är lesbisk”

– Folk snackar mycket i en liten stad, det går rykten om alla. Jag har hört att folk tror att jag är lesbisk. Det är ingenting som stör mig, jag bryr mig inte om det.

I går på välkomstfesten var hon ett hett villebråd bland gaypubliken. Alla ville föreviga mötet med Anna på bild.

Ronny Larsson, redaktör på gaytidningen QX, är på plats på festen. Han tror att Anna har allt att vinna på öppenheten om sin sexualitet.

– Jag tror att hon vinner en helt ny respekt i gayvärlden genom att avdramatisera synen på sin sexualitet, säger han.

Krävande som flickvän

För Anna har tankarna alltid funnits.

– Jag har varit attraherad av kvinnor, det tror jag är naturligt. Ålder spelar inte heller någon roll. Jag kanske vill leva med en kvinna.

Hur är du som flickvän?

– Jag är ganska krävande, kärleksfull när man väl lär känna mig, men det tar ett tag innan någon gör det.

Det här är Anna:

Namn: Anna Henrietta Bergendahl. Ålder: 18 år. Familj: Mamma, pappa, tre syskon. Bor: Nyköping. Aktuell: Tävlar i semifinal nummer två i Eurovision song contest den 27 maj i Oslo och förhoppningsvis i finalen den 29.

ARTIKELN HANDLAR OM