Joe Labero ställer in Las Vegas-shower – flyttar till Kina

avMathilde Albinsson

Illusionisten Joe Labero ställer in 105 planerade föreställningar av sin ”Inferno”-show.

Biljettköpare får pengarna tillbaka – och Labero flyttar showen till Kina i stället.

– Det går bara inte att missa det tåget som går nu. Jag kände ”bam! Vi kör”. De är stora där borta, som vill ha oss, säger han till Nöjesbladet.

Joe Labero, 55, har avverkat över hundra kvällar på Paris Theater i Las Vegas med showen ”Inferno: The fire spectacular”. Illusionisten hade ytterligare 105 planerade shower framför sig i Las Vegas, men väljer nu att ställa in samtliga, vilket Expressen var först med att rapportera.

Biljettköpare får tillbaka pengarna.

I stället tar Labero showen till Macao i Kina. Macao är en så kallad speciell administrativ region i Kina, känd som en av världens främsta kasinodestinationer.

– Jag har fått ut mitt namn och gjort det jag velat. Just nu är det bra att ta nästa kliv. Jag ville göra Macao tidigare, när jag var i Singapore i alla år, men kom aldrig in. Så det går bara inte att missa det tåget som går nu. Jag kände ”bam! Vi kör”. De är stora där borta, som vill ha oss, säger den svenske illusionisten till Nöjesbladet, säger han och fortsätter:

”Bra business-tillfälle”

– Det är bra business-tillfälle, och rent artistiskt och karriärsmässigt, att ta det mot den giganstiska marknad som Kina och Asien är.

De hittills 130 genomförda föreställningarna har fungerat som ett skyltfönster ut mot världen, där flera förslag lagts fram. ”Inferno”-producenten Patrik Krall uppger för Expressen att kommande 105 föreställningar ställs in av logistiska skäl. Utrustning ska packas ihop och skeppas till Kina. Pengamässigt är det ingen större förlust, då de flesta biljettköparna i Las Vegas spontanköper biljetter strax före föreställningen.

– Det där är inga problem. Det är sådan skillnad mot att göra en turné i Norden. Där säljer man helt annorlunda, men i Vegas är det dagsförsäljning. 130 gig, det är flaggan i topp bara för det. Det är en eloge att göra så många shower där, säger Joe Labero, som nu funderar på hur han ska anpassa showen till sin nya publik.

– De vill ha eldkonsterna och har frågat om vi kan ta dit en drake som sprutar eld. Det passar ju suveränt bra. I Asien och Kina står det för lycka, så det är väl inga konstigheter att få in en drake som sprutar eld. Det tycker jag var begåvat.

Las Vegas – en barndomsdröm

Men Joe Labero med familj packar inte väskorna riktigt än. Han, frun Anna Vinterfall och dottern Nicole bor kvar i Las Vegas fram till jul. Efter en turné i Sverige i vår är det möjligt att flyttlasset går tillbaka till Singapore, där de tidigare bott i fem års tid.

– Det känns häftigt, det här! Jag har gjort min barndomsdröm, Las Vegas. Det känns bra, det är inget snack, va. Det har öppnat så jäkla många ny möjligheter. Det har aldrig varit mer spännande, säger han och fortsätter:

– Livet är för kort för att sitta och ångra vad man skulle gjort. Jag hade födelsedag igår, fyllde 55, tiden visslar ju. Har man kul och jobbar med något som är lustfyllt så går det snabbt. Det är ett privilegium.

1 av 2 | Foto: Pontus Orre
Joe Labero.
Här är svenskarna som gör succé i Hollywood 01:22
ARTIKELN HANDLAR OM

Joe Labero