Väldigt ojämn mix av hjärta och sexskämt

NÖJE

FALKENBERG

Årets lustspel från Stefan & Krister vill mycket.

Det utspelas i nutid. Har ett hjärta som vill slå mot fördomar.

Men är sämre än de senaste årens succéer.

Foto: POLITIKERFÖRAKT Sven Melander gestaltar berusad kommunpamp och hinner med att leverera pinsamma skämt om bananer.

Stefan Gerhardsson är med på scen i de här utomhusfarserna som smart använder den vackra naturen vid Ätran. Medan Krister Claesson skriver och regisserar.

Årets pjäs handlar om två bröder som driver musikaffär/däckfirma/hotell/krog. Kommunen vill köpa stället. Varför får bröderna inte veta.

Melander som pamp

Snart dyker den alkoholindränkta kommunpampen Sven Melander upp. Han är otrogen med sin gifta sekreterare Jill Ung som dessutom har en hemlig affär med en av bröderna. Den andre, extremt tafatte brodern, är desperat på jakt efter en kvinna. Samtidigt som kommunpampen förhandlar om köpet med den ene brodern planerar den andre ett nytt projekt.

In i denna buskisvärld av sexskämt och korkade typer kommer en svart man ( Lamine Dieng), som alla på scen blir rädda för. Och en östeuropeisk kvinna med många brytningar och felsägningar som ska vara komiska.

Kallas tjuv

Den svarte mannen kallas omedelbart tjuv och pamp-Melander får säga pinsamma skämt om bananer.

"Två bröder emellan" missar tonträffen i sin mix av politikerförakt, kvinnoförakt, kiss- och bajs och någon sorts engagemang för flyktingar.

Jojje lyfter farsen

Men en sak är bra. Jojje Jönsson spelar en klantig hantverkare och precis som tidigare år är han roligast på scen. Hans Lufsen med mobiltelefonproblem lyfter mycket i en väldigt ojämn fars.

Två bröder emellan

Jens Peterson