Källa: Matt Lauer gav sexleksaker till kollega

NBC påstår att de aldrig fått klagomål om den numera sparkade tv-profilen Matt Lauers beteende.

Men gamla klipp som fått nytt liv i sociala medier ger en annan bild.

Samtidigt kommer uppgifter om att Lauer ska ha blottat sig och gett sexleksaker till kollegor, rapporterar Variety.

I onsdags valde NBC att säga upp allt samarbete med den populära ”The Today show”-programledaren Matt Lauer, 59. Detta efter att en kollega anklagat honom för sexuella trakasserier.

I ett uttalande från NBC skrev kanalen att de aldrig tidigare fått klagomål om Lauer. Däremot fanns det skäl att tro att det inte rörde sig om en enskild incident.

Flera kvinnor avslöjar nu för magasinet Variety att de har blivit trakasserade av Lauer.

Bland annat ska han ha gett en kvinnlig kollega en sexleksak, med ett meddelande om att han gärna skulle vilja använda den på henne. Lauer ska även ha bett en kollega att komma till hans kontor. När hon klev in ska Lauer ha tagit av sig sina byxor och visat sin penis.

Kritiseras för intervju med Anne Hathaway

I samma veva som Varietys granskning börjar gamla tv-klipp med Lauer få nytt liv i sociala medier. Många menar nu att klippen visar på att Lauer alltid haft en nedlåtande syn på kvinnliga medarbetare och intervjupersoner.

I en intervju med stjärnskådisen Anne Hathaway från 2012 är det första han gör att påpeka att ”han sett mycket av henne den senaste tiden”, syftande på de paparazzibilder som tagits på stjärnan när hon inte haft några trosor. Hathaway ser obekväm ut, men Lauer fortsätter fråga vad hon lärt sig av händelsen, vilket många menar är att lägga skulden på Hathaway i stället för fotografen.

”Fortsätt böj dig framåt”

Samtidigt har TMZ fått tag på ett klipp från inspelningen av ”The Today show”. I klippet från 2006 syns Matt Lauer, som tror att han inte är i sändning, kommentera sin kvinnliga kollegas Meredith Vieiras kläder.

– Är det en ny tröja? Fortsätt böj dig framåt. Det är fin utsikt, säger han till Vieira.

Matt Lauer är en av USA:s mest populära nyhetsankare. I två decennier har han lett det populära morgonprogrammet ”The Today show”.

Publisert:

LÄS VIDARE