Disneystjärnan kommer ut som bisexuell

Alyson Stoner: ”Jag blev kär i en kvinna”

NÖJE

Skådespelaren och dansaren Alyson Stoner kommer ut som bisexuell i ett känslosamt brev till Teen Vogue.

En läggning som hon inte alltid har accepterat.

– Några i branschen varnade mig för att det skulle förstöra min karriär om jag kom ut, skriver hon i texten.

Alyson Stoner, 24, beskriver öppenhjärtigt i en text, som på fredagen publicerades i Teen Vouge, sin kärlekshistoria med en kvinna.

Hon träffade kvinnan på en dansworkshop.

”Efter att jag gjort mig själv yr av att snurra på knäna på golvet, kom hon fram för att tillrättavisa mig”, skriver Stoner om mötet med dansinstruktören, kvinnan hon kom att bli kär i.

”Mitt hjärta rusade vilt och min kropp blev varm. Var jag nervös för att misslyckas framför en expert? Andades jag tungt för att jag var ur form? Hennes leende var det mest elektriska jag någonsin sett.”

”Ett exempel på äkta kärlek”

Förhållandet blomstrade över tid. Det började med att de umgicks. Men så en dag kom deras första kyss.

”Vi var ett exempel på äkta kärlek”, skriver Stoner.

Men det var inte helt lätt för Alyson Stoner att välkomna de nya känslorna. I texten berättar hon också hur hon efter flera år slutligen har accepterat sin sexuella läggning.

”Några i branschen varnade mig för att det skulle förstöra min karriär, att jag skulle gå miste om möjliga jobb, och potentiellt försätta mitt liv i fara, om jag kom ut. Jag riskerade plötsligt min dröm och allt som jag outtröttligt jobbat för sedan sex års ålder genom att vara mitt äkta jag.”

1 av 3 | Foto: Paul A. Hebert / AP TT
Alyson Stoner.

Tvingade sig att vara med män

Hon började gå i terapi, samtalade med präster och tvingade sig själv att ha förhållanden med män – allt för att övertyga sig om att hennes känslor för en annan kvinna inte var äkta.

Stoner, som är dansare och skådespelare – mest känd för sina roller i Disneyfilmerna ”Camp rock” och ”Step up” – accepterade till slut sin sexuella läggning.

”Jag, Alyson, är attraherad till män, kvinnor och de som identifierar sig på annat sätt”, skriver hon i texten som hon döpt till ”Hur jag omfamnade min sexuella identitet”.

”Jag kan älska alla kön och uttryck. Det är själen som fångar mig. Genom att stötta varandra kan vi skapa kärlek och bidra med godhet till världen.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Kärlek