Mode

Sota fram en dramatisk look

NÖJE

Vår makeupartist Anna Frid lär dig hur man gör.

Du frågar, makeupartisten Anna Frid svarar.

”Jag tycker att det är så svårt att sota ögonen. Hur blir det lagom mycket och hur får man sminket att sitta kvar?”

1. Grunda

För att få en fin och hållbar ögonmakeup är det viktigt med en bra grund. Lägg lite concealer eller foundation på ögonlocket och svep sedan på ett löst puder. Pudret gör att skuggorna sitter bättre och blir lättare att arbeta med. Skulle din ögon­makeup ändå inte sitta kvar, trots att du lagt en bra grund – testa en primer avsedd för ögonen.

2. Skugga

För en klassisk sotning behöver du två eller tre skuggor och en kajal. Lägg en ljus skugga på hela ögonlocket, ända upp till brynen. Måla sedan en mellanmörk färg på ögonlocket och sudda den uppåt till en bit ovanför globlinjen. Dra en linje med en mörk kajal runt hela ögat och sudda den med din mellanmörka skugga. Vill du nu förstärka sotningen ytterligare drar du en ny linje med kajalpennan och suddar ut den med en riktigt mörk ögonskugga.

3. Sudda

Sotade ögon är väldigt fint när du blivit lite sommarbrun. Då är det snyggast om du kan ge en känsla av att sminket smält lite i värmen. Använd bara en mörk mjuk kajal och dra en linje runt ögat, även innanför den nedre fransraden. Sudda lite med en krämskugga eller lite slarvigt med ett finger och dra en linje på nytt.

Makeupartisten Anna Frid svarar.

Sotade ögon är det perfekta knepet för dramatiska och spännande ögon. Hur stark sotning du vill ha styr du genom ditt färgval.

-

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode