Nobbade A-teens – blev joker

avSusanne Nylén

Publicerad:
Uppdaterad:

Marie Serneholt om spelet inför schlagern

1 av 5 | Foto: Ulf Höjer
Marie Serneholt är klar som joker och tävlar med låten ”Disconnect me” i Melodifestivalen 2009. ”Jag har länge varit sugen på att vara med i schlagern och när den här låten kom fastnade jag direkt. Det gick inte att säga nej. Det är en kryddig låt med mycket rytm”, säger hon.

Skivbolaget ville surfa på Abba-vågen genom att återförena A-teens.

Men Marie Serneholt, 25, sa nej och fick en alldeles egen jokerplats i Melodifestivalen.

– Det här är början på något nytt för mig. Jag är sjukt nervös, säger hon.

Nöjesbladet kunde redan i tisdags avslöja nyheten som officiellt presenterades i går hos Lotta Bromé i P4.

Marie Serneholt är den tredje jokern i Melodifestivalen.

– Jag har länge drömt om att få stå på den scenen. Jag är så nervös att jag säkert får en blackout när jag går ut. Det här är en jättestor grej, säger Marie Serneholt.

Låten ”Disconnect me” har en ganska träffsäker titel när det kommer till cirkusen bakom Marie Serneholts jokerplats.

För hon bröt sig loss från olika samarbeten som diskuterades – in i det sista.

– Jag fick en förfrågan om att testa den här låten relativt nyligen. Allt blev klart på väldigt kort tid, säger Marie Serneholt.

Rolig idé

Först testade hon att sjunga en duett med Agnes på hennes bidrag ”Love love love”. De har jobbat lite ihop tidigare och tyckte det var en rolig idé.

– Vi testade att spela in låten ihop men kom båda överens om att det passade bättre med bara henne. Det är en grym låt men jag kan ju inte vara med i två nummer samtidigt.

Det andra förslaget var att återförena A-teens. Marie Serneholt turnerade världen över under tonåren och sjöng Abba-covers med Sara Lumholdt, Dhani Lennevald och Amit Paul.

– Skivbolaget kom med en förfrågan och vi diskuterade det. Det hade varit jätteroligt men jag hade ju redan spelat in en låt. Och alla andra var upptagna med sina projekt. Vi kommer inte återförenas nu men man vet inte i framtiden. Då får vi väl döpa om oss till A-dults, säger hon och skrattar.

”Umgicks jättemycket”

Gruppen bildades 1998 när Marie Serneholt var 15 år och A-teens splittrades officiellt 2006 när hon släppte sitt soloalbum.

– Vi umgicks jättemycket under några år och det var bland de bästa i mitt liv. Vi hade sjukt roligt i hop och det var därför det funkade så länge. Jag tror folk såg att vi hade kemi som vänner på riktigt.

I dag har hon bara sporadisk kontakt med Dhani Lennevald och ingen alls med de andra två.

– Vi har vuxit ifrån varandra vilket är jättesynd. Det hade kanske varit rätt att återförenas så här i Abba-tider men det måste vara rätt tillfälle och att alla känner för det.

”Behövde ta en paus”

Efter solodebuten 2006 la hon musiken på hyllan.

– Jag behövde ta en paus och reflektera över allt som har hänt. Men nu har jag jobbat med en ny skiva under hösten och tänker satsa helt på musiken nästa år.

Turnéåren gjorde att Marie Serneholt blev väldig hemkär och hon bor fortfarande hos sina föräldrar.

– Jag halkade efter i tonårsupproret mot föräldrarna när man bara ville fly boet. Så jag har mycket att ta igen. Jag är väldigt familjekär och trivs jättebra med att bo hemma.

Några planer på att flytta ihop med pojkvännen Måns Zelmerlöw har hon inte – än. Nu blir de dessutom konkurrenter i Melodifestivalen.

– Jag hoppas verkligen att vi inte kommer i samma delfinal. Men om vi gör det kommer jag vara den första att springa ut i pausen och tokringa och rösta på honom. Vi stöttar varandra.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM