Alla kungens barn...

Av: Lina Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7 | Foto: ALL OVER PRESS
11-årige Prince Michael I, dottern Paris, 10, och sonen Prince Michael II, 6, utan maskering.Eftersom barnen inte liknar Michael Jackson före hans hudsjukdom har många trott att popsångaren inte är deras biologiska far. Men Michael nekar: – Med alla tre barnen var det min sperma som användes tillsammans med surrogatmammor, sa Michael Jackson 2002 i dokumentären ”Living with Michael Jackson”.

Slöjor, isolering och utlandsvistelser. Michael Jackson har kämpat hårt för att dölja sina barn för omvärlden. Men när pappan vilar i rullstol springer barnen allt mer fria.

Man måste ha tillbringat de senaste fyra decennierna i ett hål i marken för att inte veta vem popsångaren Michael Jackson, 49, är. Men ändå har ingen kunnat peka ut hans barn.

Förrän nu.

Den medieskygga popstjärnan har börjat tumma på sina regler om att täcka sina barns ansikten med slöjor när de rör sig bland allmänheten. I februari i år visades första gången ansiktsbilder av 11-årige sonen Prince Michael I, dottern Paris, 10, och sonen Prince Michael II, 6, när de promenerade runt med sin pappa i ett lyxhotell i Las Vegas. Och nu syns barnen än en gång otäckta under en shoppingtur.

– Slöjorna var min idé, inte Michaels. Jag hade fått kidnappningshot när de var småbarn. Jag ville inte att de skulle bli igenkända, sa Debbie Rowe, 49, mamman till Prince Michael I och Paris, till Daily mail i februari i år.

Surrogatmammor

Trots att Debbie Rowe var gift med Michael Jackson 1996 till 1999, var hon i praktiken en surrogatmamma då barnen kom till genom insemination och vårdnaden gavs till Michael efter deras skilsmässa. En överrenskommelse som Debbie senare har erkänt gav henne ett antal miljoner kronor. Lillebrodern Prince Michael II, även kallad ”Blanket”, har en annan surrogatmamma vars identitet aldrig har offentliggjorts.

Lämnade Neverland

I dag lever barnen tillsammans med pappa Michael på ett hotell i Las Vegas. När misstankar om barnövergrepp riktades mot sångaren i juni 2005 lämnade familjen deras välkända hem Neverland ranch. De levde först på Bahrain, en ö utanför Saudiarabien, och flyttade därefter vidare till Irland.

Men sedan en längre tid är familjen än en gång tillbaka i USA där det, trots Michaels isolerade livsstil, är svårare för honom att leva inkognito.

Michaels planerade comeback och hans växande ovilja mot de uppseendeväckande slöjorna kan göra de tre barnen till en återkommande syn för Las Vegas-borna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN