32-åriga stjärnan för gammal för filmroller

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Berättar om åldersdiskrimineringen i Hollywood

1 av 4

Anne Hathaway är 32 år, men redan för gammal för filmbranschen.

Hon blir bortvald till förmån för yngre stjärnor.

– Jag hatar att erkänna det, men det är sant - det finns färre roller och konkurrensen är tuffare än någonsin, säger hon i en intervju med Glamour.

Skådespelaren Anne Hathaway slog igenom i ”En prinsessas dagbok” 2001, och har sedan dess synts i storfilmer som ”Interstellar" och ”The Dark Night Rises”. Men med åren har hon fått det tuffare karriärmässigt.

I en intervju med tidningen Glamour berättar Hathaway att hon känner av åldersdiskrimineringen för kvinnor i filmbranschen mer och mer.

– När jag var i tidiga 20-årsåldern kunde jag få roller som var skrivna för kvinnor i 50-årsåldern. Och nu är jag i tidiga 30-årsåldern och känner, varför fick den där 24-åringen den där rollen? säger hon.

”Vi försöker alla få samma roller”

Konkurrensen om rollerna är hårdare än någonsin, menar hon.

– Jag ser mig omkring på mina kollegor och blir så hänförd av deras talang, deras skönhet och deras coola stil, såväl som deras förmåga att agera och vara filmstjärnor och vara bra på det. Jag menar, de är så bra och vi försöker alla få samma roller.

Trots att Anne Hathaway fått betydligt svårare att landa stora filmroller låter hon inte särskilt irriterad över strukturerna.

– Jag var den där 24-åringen en gång i tiden, jag kan inte vara upprörd över det, det är så saker och ting fungerar, säger hon.

”Fick mig att känna mig dålig”

Tidigare i år berättade även skådespelaren Maggie Gyllenhaal, 37, att hon fått veta att hon var för gammal för många roller. Beskedet chockade henne.

– Jag är 37 och jag fick nyligen höra att jag var för gammal för att spela älskare till en man som var 55. Det var förvånande för mig. Det fick mig att känna mig dålig, sedan arg och sedan fick det mig att skratta, sa hon till The Wrap.

Publicerad: