Artisterna stöttar Anna Book

”Jag ställer upp och skriver någonting”

GÖTEBORG. Anna Book stöttas av de andra artisterna.

Nu erbjuder sig Fredrik Kempe att skriva en ny låt till nästa år. 

– Jag ställer upp och skriver någonting, något som inte har varit utgivet, säger Kempe till Nöjesbladet.

Anna Book, 45, diskvalificeras från sin medverkan i den första deltävlingen av Melodifestivalen på lördag. Efter Aftonbladets avslöjande om att hennes låt redan deltagit i den moldaviska uttagningen förra året, och därefter också publicerats, tvingas SVT stryka bidraget ur tävlingen.

Diskningen chockar de andra artisterna.

–  Jag tycker jättesynd om hennne. Det här är hemskt. Hon har varit jätteladdad och jobbat jättehårt, säger Ace Wilder, 33.

”Så jäkla tråkigt”

Viktor Frisk, 20, visste inte hur han skulle hantera situationen, men vill visa sitt stöd för Anna.

– Jag tycker det är så jäkla tråkigt och ledsamt för Anna. Det är inte hennes ansvar. Jag tycker det är så tråkigt. Jag ville gå och köpa blommor och choklad till henne, jag tycker så jävla synd om henne. Det är så hemskt, säger han.

– Man påverkas som vänner. För vi har en gemenskap och vi gör ändå det här tillsammans även om vi tävlar emot varandra.

Erbjuder sig skriva låt

Fredrik Kempe, som har Samir & Viktors bidrag "Bada nakna" i samma deltävling, erbjuder sig att skriva en ny låt till nästa år eftersom han vet hur mycket deltagandet har betytt för både Anna Book och textförfattaren Camilla Läckberg.

– Jag tänker väldigt mycket på Anna och Camillai det här läget. Jag vet hur mycket Camilla tycker att det här har varit roligt. Jag träffade henne på frukosten i morse. Jättesorgset för deras del. Jag hoppas att de snart är med igen med nånting annat. Om det är så så ställer jag upp och skriver någonting, något som inte har varit utgivet, säger han.

Stöd i sociala medier

På Facebook, Instagram och Twitter sprider sig stödet för Anna Book.

”Åh vad jag tycker otroligt synd om både Anna Book och Camilla Läckberg. De har ju båda längtat så otroligt mycket att få vara med och tävla i årets Mello”, skriver Nanne Grönvall på sitt Instagramkonto.

Flera fans visar också sitt stöd på Anna Books Instagram:

”Håll huvudet högt och kör stenhårt på lördag. Även om du inte kan vinna tävlingen så kan du fortfarande vinna genom att nå ut till alla din fans som skulle röstat på dig och det är ju ändå viktigast”.

”Så jäkla trist, vilken förnedring du blivit utsatt för. Kram och lycka till”.

”Du har ju slitit, kämpat och laddat för detta men du är ändå en vinnare. Du finns i våra hjärtan och vi är med dig”

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN