Nöje

Farmen-Jocke nära att dö i Thailand

Av: 

Dante Thomsen

NÖJE

”Blodet sprutade som en fontän – det gick inte att stoppa”

Joakim Ljunggren förlorade flera liter blod på bara några minuter när glaset skar av hans pulsåder.

Just nu befinner sig ”Farmen”-profilen på sjukhus i Bangkok. Han är svårt skadad och ber om hjälp om att få komma hem till Sverige.

– Jag har aldrig varit så rädd, säger han.

Joakim Ljunggren, 53, var inne i ett stort varuhus på en ö i Thailand när olyckan var framme.

– De hade stängt glasportarna så när jag var på väg därifrån sprang jag in i dem. Glaset var riktigt stort och tjockt. Det ramlade ungefär en halvmeter och kom ner som en giljotin rätt över smalbenet, berättar han för Nöjesbladet och fortsätter:

– Glaset högg av kroppspulsådern på benet, musklerna och alla nerver. Jag tappade flera liter blod på några minuter. Det var som en halalslakt, blodet sprutade som en fontän och det gick inte att få stopp på.

”Benet gick nästan av”

På plats var det ingen som hjälpte till förutom ”Farmen”-deltagaren Alexander Alan som är på semester i Thailand tillsammans med Joakim Ljunggren.

– Ingen jävel gör någonting. Det är ett stort hål, det gick nästan in till benet. Jag fick hoppa in i en vanlig taxi och åka till en vårdcentral men där kunde de inte göra någonting.

Med hjälp av en speedboat kunde Joakim Ljunggren ta sig till fastlandet.

– Vi kom till ett sjukhus som var under all kritik så nu fick jag åka hit där jag är nu, ett sjukhus i Bangkok. Det var kaos.

Joakim Ljunggren är fortfarande chockad.

– Jag hade kunnat dö, så rädd har jag aldrig varit. Det var sådan jävla blodpöl. Det var hemskt, jag har aldrig varit med om något liknande.

Har 40 graders feber

Under gårdagen opererades Joakim Ljunggren i tre timmar.

– De sydde ihop det som de kunde men tydligen kunde de inte sy själva såret. Det fanns inget att sy eftersom att det var så trasigt.

Han har också drabbats av flera allvarliga komplikationer.

– Jag har ett öppet sår och har fått fem påsar blod. De ska försöka operera mig i igen men jag har fått 40 graders feber av blodet som de ger mig så de kan inte göra något. Det händer inte ett skit, det är värdelöst.

Läkarna har också uttryckt oro över Joakim Ljunggrens lungor efter att ha röntgat dem.

Hoppas på ambulansflyg från Sverige

”Farmen”-profilen hoppas nu på att Sverige ska skicka ett ambulansflyg. Själv har han varit för illa däran för att kunna kontakta myndigheterna.

– Min dotter sköter det i Sverige men de ska försöka få hem mig. De är duktiga här men jag vill operera mig hemma. När jag visar att det blöder igenom ger de mig bara en ny gasbinda. De förstår inte riktigt.

SE OCKSÅ

OMG News om tv-bluffarna vi minns

Kom tvåa i ”Farmen”

Joakim Ljunggren kom tvåa i den senaste säsongen av ”Farmen” som sändes på TV4 i våras. Under en fest kvällen innan finalen ramlade Joakim Ljunggren över en grill, landade på en stubbe och spräckte flera revben. Därmed kunde Örjan Selien enkelt ta hem segern.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sanningen bakom ”Farmen VIP”