Shania Twain ber om ursäkt för Trump-kommentar

avLinn Elmervik

1 av 2 | Foto: John Shearer / AP TT NYHETSBYR N
Shania twain.

Shania Twains fans gick i taket när hon uttryckte sitt stöd för Donald Trump.

Nu ber den kanadensiska artisten om ursäkt.

”Jag är passionerad motståndare till alla sorters diskriminering”, skriver hon på Twitter.

Medan majoriteten av Hollywoodstjärnorna stoltserade med att synas tillsammans Barack Obama skyr de USA:s nuvarande president Donald Trump som pesten.

I en intervju med The Guardian bröt den kanandesiska artisten Shania Twain, 52, trenden. Stjärnan berättar att hon gärna hade lagt sin röst på Trump om hon hade fått rösta i det amerikanska valet.

– Jag hade röstat på honom eftersom han, även om han är stötande, verkade ärlig. Vill du ha ärlighet eller artighet? Inte för att man inte skulle kunna få båda, säger hon.

Fansen rasade

Hon fortsätter:

– Om jag hade röstat hade jag inte velat ha något skitsnack. Jag hade röstat för att få en känsla av att det fanns transparens. Och politik har ett rykte om sig att inte vara så, eller hur?

Shania Twain uttalande har orsakat kritikstorm i sociala medier och många fans uttrycker sin besvikelse över hennes åsikt. Kort efter att intervjun publicerats lade stjärnan ut en rad tweets där hon ber om ursäkt till de som tagit illa upp.

”Frågan tog mig på sängen”

Hon tonar samtidigt ner sitt politiska engagemang.

”Frågan tog mig på sängen. Som kanadensare ångrar jag att jag svarade på den oväntade frågan utan att sätt svaret i kontext. Jag är passionerad motståndare till alla sorters diskriminering och jag hoppas att det är tydligt utifrån de val jag har gjort och de människor jag stöttar att jag inte har några gemensamma moraliska värderingar med den nuvarande presidenten”, skriver hon.

Andra celebriteter som uttalat sitt stöd för Donald Trump är Kiss-basisten Gene Simmons, artisten Kid Rock och skådespelaren Jon Voight.

Shania Twain spelar i Globen i Stockholm i oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM