Jon Henrik Fjällgrens kärleksförklaring till flickvännen

avMathilde Albinsson

Jon Henrik fyllde 31 på torsdagen.

Hans 30-årsdag blev inget bra, men den här gången har han fått revansch.

– Det var verkligen en bättre födelsedag nu än när jag fyllde 30. Den var ingen höjdare, säger han.

Jon Henrik Fjällgren, 31, fick ett annorlunda födelsedagsfirande.

Instängd i en replokal hårt kämpandes med veckans dansutmaning: charleston.

Men publikfavoriten är nöjd. Så fint firande har inte fått på länge.

– Alla här är så fantastiska, som kommer med tårta och sjunger. Man blir ju verkligen hyllad från alla håll och kanter. Det var verkligen en bättre födelsedag nu än när jag fyllde 30 till exempel. Den var ingen höjdare, rent ut sagt, säger han och fortsätter:

– Jag hade lite privata problem hemma. Det vart inget bra, så vi tog igen det nu.

”Inte mått bra”

Jon Henrik Fjällgren berättade i samband med sin medverkan i Melodifestivalen förra året att han fått diagnosen PTSD, post traumatiskt stressyndrom.

– Jag har haft det väldigt stressigt och inte mått bra. Men jag har läkare och psykolog som hjälper mig framåt. Det behöver man i sådana här sjukdomar, sa han till Nöjesbladet då.

Han tackade ja till ”Let’s dance” för att få hjälp med sin posttraumatiska stress. Han tänkte att själva dansen skulle kunna bli en hjälp för honom.

Foto: PETER WIXTRÖM
Jon Henrik och flickvännen Maret Nystad.

Stödet värmer

Och vecka efter vecka jublar såväl publik och jury när Jon Henrik Fjällgren virvlar runt på dansgolvet. Stödet värmer, förklarar han. Men det varmaste stödet ger flickvännen Maret Nystad honom. Under fredagen fanns hon på plats, och meddelade i programmet att Jon Henrik Fjällgren skulle få en speciell födelsedagspresent som levererats under dagen.

– Jag är väldigt spänd på vad det är för någonting. Hon berättade att hon hade någon fin gåva till mig, men den försvann i posten. Någon bankade sedan på dörren när hon sov och hon trodde att det var postmannen. Så det har varit på vift. Jag vet inte vad det är.

Vad hoppas du att det är?

– Ja, du. Det finaste har jag ju fått och det är hon, så det spelar ingen roll.

ARTIKELN HANDLAR OM