Hofwander gjorde musik med Robyn

NÖJE

Veronica Maggios tekniker död i mystisk olycka

1 av 5 | Foto: FÖRSÖKTE RÄDDA HANS LIV Tom Hofwander dog av sina skallskador medan ambulanspersonal förgäves försökte rädda hans liv.

Tom Hofwander var känd som en av svensk reggaes förgrundsfigurer och har varit ljudtekniker åt bland andra världsstjärnan Robyn och Veronica Maggio.

I förrgår dog han, 58 år gammal.

Foto: Robyn

Tom Hofwander var konsertarrangör, ljudtekniker, artist och har betytt mycket för den svenska reggeascenen.

I går fylldes twitter och andra sociala medier av kondoleanser när det blev känt att han gått bort.

Sarah Dawn Finer, Stefan Sundström och Timbuktu finns bland de artister som sänt sina tankar till den avlidna musikprofilen.

Hjälpte Robyn

– Genom sin studio och skivbolaget Rubadub har Tom varit jätteviktig, inte minst för svensk reggae. Han har i princip varit inblandad i alla stora konserter i Stockholm de senaste 15 åren, säger kollegan Gillis Bengtsson på bolaget Swingkids till Sveriges Radios P1:s ”Mitt i Musiken”.

Profilen, som hörde hemma i Enköpingstrakten, har också varit med och skapat musik med världsstjärnan Robyn samt flera svenska andra ur den svenska artisteliten som Veronica Maggio, skriver TT.

Tom Hofwander uppträdde också under artistnamnet Internal Dread.

”En jätteförlust”

Han arbetade som ljudtekniker på Veronica Maggios turné och de var på väg hem till Sverige när han dog i vad polisen kallar en tragisk olycka.

Den gifta tvåbarnspappan blev 58 år.

– Det är en jätteförlust för reggaescenen och hela musiksverige, säger Gillis Bengtsson till ”Mitt i Musiken”.