KO: Biljett Nu har vilselett sina kunder

Foto: På Bruce Springsteens konserter i helgen var det flera av Biljett Nu:s kunder som blev utan sina utlovade biljetter ...
NÖJE

Många entusiastiska fans beställde sina biljetter till Bruce Springsteens kontert på Ullevi av Biljett Nu.
Men några biljetter såg många av dem inte röken till.

Fortsätter de med den vilseledande marknadsföringen hotar Konsumentombudsmannen att gå till domstol.

Företagets VD greps av polis under andra Springsteen-konserten på Ullevi men när målet prövades av häktningsdomstolen släpptes han fri. Men Biljett Nu har vilselett sina kunder, anser Konsumentombudsmannen KO.
Konsumentombudsmannen har undersökt Biljett Nu:s reklam och har anmärkt på att företaget garanterar att kunden ska få sin biljett.

”Kommer stämma dem”

Något de uppenbarligen inte kunnat göra. Vilket är vilseledande marknadsföring.
– Man är garanterad sin biljett och så visar det sig att de inte ens har biljetten då är det vilseledande, säger Konsumentombudsmannen Gunnar Larsson till Rapport.
Konsumentombudsmannen utfärdar nu ett föreläggande där Biljett Nu med hot om vite förbjuds att använda liknande marknadsföring i framtiden, enligt Rapport. Myndigheten kräver att Biljett Nu skriver under ett yttrande över beslutet annars hotar KO med rättsliga åtgärder.

Om företaget fortsätter med den vilseledande marknadsföringen så tänker Konsumentombudsmannen dra Biljett Nu inför domstol.