Jag längtar efter en Justin från Halland

NÖJE

Läs Jenny Seths musikkrönika

Är det inte dags för en riktigt stor svensk r’n’b-stjärna? En Chris Brown, Keyshia Cole, Justin, Cassie eller Akon från typ Halland? Någon som kan göra åtminstone en poppig och klubbig jättehit med lite soul i?

Tidpunkten känns perfekt: Timbaland regerar på listorna och Idol-deltagarna (i alla fall några) väljer att sjunga ”Let me love you” och K-Ci & JoJo. Här finns producenter som kan göra världshits och fantastiska mp3-bloggar som Wifebeater love och Pussy made of gold samlar all inspiration man kan behöva.

Allt det bästa kommer ju från USA, men det måste finnas någon i det här landet som kan kombinera en honungslen röst med snygga moves, lite attityd och fina melodier. Kan vi inte stänga in Darin, Robyn och Kocky i en studio tills de har fixat det? Annars hoppas jag på Ricky, coola göteborgsbruden Royal och kanske till och med på A-Teens-exet Sara Love.

Och även om en stillsam soullåt på svenska aldrig kommer slå utomlands så har jag en öppen vädjan till Kaah. Har hört att du satsar på pluggandet, men snälla släpp någonting snart! Jag längtar efter dig!

ARTIKELN HANDLAR OM

Jenny Seth