"Jävlar" blir "sjutton" på A&E

NÖJE

NEW YORK

New yorkarna har inte fått någon förklaring till att det luktade skit på Manhattan i veckan.

Så alla drar den enda rimliga slutsatsen:

Stanken kom från New Jersey...

Vi här ute på finfina östsidan kände inte så mycket, men på västra Manhattan trodde de under några morgontimmar i måndags att de var utsatta för något slags kemisk attack.

Det luktade äggprupp i kvarter efter kvarter, från Upper West Side ner till Battery Park.

Odören visade sig dock vara ofarlig och efter några timmar började det lukta friskt av avgaser och vanliga sopor igen...

Någon förklaring till den något pikanta olägenheten lyckades myndigheterna dock aldrig presentera, så nu odlar new yorkarna sina egna, karaktäristiskt odrägliga teorier.

News - för en gångs skull vassare än Post - gav i en rubrik över två sidor röst åt den flest, med ogenerad arrogans, finner mest logisk:

"It came from Jersey..."

Fråga taxichaufförer, fråga kostymerna på Wall Street, fråga piercade servitörer på Lower East Side. Det är vad dom tror. All skit kommer ju från Jersey. Fulla snorungar som dräller omkring i Meat Packing District på helgkvällarna. Smog, producerad i de skitfula fabriksskorstenar som utgör hela Jerseys sorgliga skyline. Bon Jovi. Naturligtvis var det därifrån äggprupparna kom också...

Ledsen, men jag finner - Bruce och Frank till trots - föraktet för allt som pågår på andra sidan Hudson-floden mycket underhållande.

Apropå Jersey har första säsongen av "Sopranos" börjat sändas på A&E och hur roligt det nu än är att se en smalare Tony och en tjockare AJ går tidernas överlägset mest magnifika tv-serie inte att titta på i dylik version.

A&E är nämligen en vanlig kanal, utanför kabeln, och på såna får inget fult, exempelvis svordomar, förekomma.

Varje "fuckin" har dubbats till "freakin"" och varje "cocksucking" till något som inte ens går att uppfatta.

Ni kan ju tänka er...en kolerisk Uncle Junior som liksom säger "sjutton" i stället för "jävlar". Det är en förvanskning, en verklighetsförfalskning, så grov att jag blir gråtfärdig.

Dessutom har stripporna på Bada-Bing försetts med digitala toppar. Kulturskymning!

Bästa biffen i stan? Sparks, Wolfgang"s, Peter Luger ute i Brooklyn, Strip House...de är alla upp där, förstås. Men just nu leder gamla Smith & Wollensky igen.

Orsaker till extas:

Per Bjurman

ARTIKELN HANDLAR OM