Mode

Vad ska man ha för mössa i vinter?

Av: 

Nina Johansson

NÖJE

Alexander Karlsson svarar på läsarnas frågor om trender och mode

http://maddiies.blogg.se säger: Hur kommer det sig att du blev intresserad av mode?
Alexander Karlsson säger: "Först var jag nog mest intresserad av vardagsmode och shopping men det växte sen ju mer jag läste på och lät mig inspireras"
Linkan säger: vad ska det vara för halsdukar/mössor i vinter?
Alexander Karlsson säger: Ursäkta segheten, datakrångel!
Alexander Karlsson säger: Nu så här i början av hösten kan jag rekommendera torgvantar, såna utan fingrar ni vet. Sen beror det lite mer på vilken stil man har, det kan vara snyggt att bryta av en uppklädd clean stil med lite bylsigt och stora haldukar
säger: Favorit jeans märke?? Själv gillar jag Nudie!
Alexander Karlsson säger: Ja Nudie är grymma! Jag gillar mycket, ajg brukar säga att jag gillar J Lindeberg men för att inte bara dra samma gamla så är andra märken jag gillar Mentor, Vailent och såklart Whyred
tjockis säger: vet du nån sajt för överviktiga människor??
Alexander Karlsson säger: Nja nån speciellt modesajt då eller? Tyvärr inte! Men testa och googla dig fram, man brukar kunna hitta rätt mycket om allt.
äsa säger: tjena ALexander! om man bara ska satsa på ett plagg i höst vilket i så fall ?
Alexander Karlsson säger: Nåt varmt och snyggt! Kanske en parka eller duffel skulle sitta fint framåt höstkanten. Bra färger, dels för säsongen men även för framtiden, är svart och framförallt grått.
amorina säger: Hejsan. Jag har en pojkvän som inte kan något om mode och inte tycker att det är nödvändigt att köpa nya kläder för "han har ju det han behöver!" Har du något tips på någon enkel outfit som funkar både i univesitetsvärlden och på festligheter?
Alexander Karlsson säger: Universitetsvärlden kan vara förlåtande eller hård beroende på vilken institution man går på! Satsa på något semi-elegant, typ skjorta och jeans. Ganska basic plagg men lägg lite tanke bakom plaggen och välj saker med snygg passform. Det lyfter helheten!
yeah säger: tjena. hur är det med "rockiga" t-shirts i stil med t.ex Ed Hardy eller Affliction?
Alexander Karlsson säger: Alltså det är såklart helt ok, och har man en sån stil är det ju givet. Jag hade själv länge en grej för band-t-shirtar och dylikt i mina högstadieår.
säger: Hej! Bra tips till saker man kan ha på underarmarna om man har t-shirt?
Alexander Karlsson säger: Klocka är snyggt till allt och armband också. Svettband känns kanske lite tröttsamt nu. Ett bra tips på armband är ett enkelt svart i läder, ganska tunt. Passar till det mesta.
christer säger: Vad är det för glasögon som gäller i höst?
Alexander Karlsson säger: Såvitt jag har sett så är nördlooken fortfarande het. Men för den som inte vill vara så extravagant så verkar tendensen vara mot lite större bågar och glas, mycket brunt och mörkt, åt 50-tals hållet.
Kratzek säger: Vad är det för slags skjortor som man ska satsa på under hösten?
Alexander Karlsson säger: Mja det beror ju som alltid lite på vad man har i övrigt. Det är inga speciellt färger/mönster så som är måsten så satsa på att ha några enfärgade basic du kan ha även efter hösten men också gärna någon mönstrad. Skogshuggarskjorta är coolt och mer uniformslika också. Kraglös skjorta kanske mer hör sommaren till men är fortfarande snyggt.
Fajbjoj säger: Alexander! Jag klär mig alltid som en liten engelsk gubbe, stilrent och klassiskt, men det sägs vara helt rätt nu? Stämmer det? Är jag med i modesvängen?
Alexander Karlsson säger: Engelska gubbar går aldrig ur tiden. Tweed, grått och brunt är dessutom alltid extra bra på hösten så du är nog helt rätt på det.
Robson säger: Vad ska man ha på huve i höst?
Alexander Karlsson säger: Skulle nog säga mössa snarare än keps, även om det såklart också är ok. Bonuspoäng om man har en fodrad keps med öronlappar dock när det kryper ner mot nollan.
Lenita säger: Min sambo på 45 år vill bara klä sig i vanliga stretch jeans och t-shirt,finns det något annat en lite överviktig man i medelåldern med en kalaskula på magen kan ha,utan att se för uppklädd ut?Skjorta gillar han inte heller?Råd vore bra,är så trött på hans samma kläder hela tiden.
Alexander Karlsson säger: Testa mellanvägen med piké, det är både snyggt och respektabelt. Om han bara vill gå i t-shirt får du nog sätta ner foten och se till att han skaffar sig lite tröjor också, dvs. långärmade. Gärna stickade och kanske möstrade, t.ex. randiga eller argyle. Snyggt och elegant utan att vara uppklätt.
Anders säger: Vilken sorts jacka är inne i höst och vinter för herrar? kommer jeansjackan att vara inne nästa vår/sommar?
Alexander Karlsson säger: I höst och vinter kommer trench, parka och duffel stort. Mycket militärinspirerat med andra ord. Passformen drar lite mot oversize, speciellt i de två sistnämnda. Jeansjacka är ett väldigt klassiskt plagg som mer eller mindre alltid finns med i bilden. Mycket hänger på passformen, håller man sig uppdaterad funkar det definitivt.
Maddiie säger: Jag ska köpa en present till min pojkvän.. Vad tycker du att jag ska köpa? Vet du någon affär för killar där dem säljer snygga kläder men till ett lågt pris?
Alexander Karlsson säger: Billiga och bra affärer (utom uppenbara H&M) är t.ex. Zara och kedjor som Carlings, Jack & Jones etc. Många dyrare affärer har dessutom också billiga märken som t.ex Cheap Monday.
hella säger: vad tror du om frisyrer i höst?
Alexander Karlsson säger: Argh, varje gång denna fråga kommer blir jag ställd. Jag lovar att göra mer research! Men vad jag sett så kan det dra åt båda håll, dvs. både prydligt kammat och lite rufsigare. De långa längderna verkar dock vara på väg bort.
tomas säger: ska åka till malmö o köpenhamn, vilka är dina favoritaffärer?
Alexander Karlsson säger: I Malmö är Spirit suverän, även Weekday har mycket bra. I Köpenhamn rekommenderar jag Illum och Mads Nörgaard och Henrik Vibskovs affärer.
http://maddiies.blogg.se säger: Hej Alexander! Vad tycker du är finast - Naturliga tjejer eller tjejer med mycket smink?
Alexander Karlsson säger: Personligen gillar jag det naturliga mer. Jag antar att du menar översminkad som andra alternativ och det är kanske inte så snyggt tycker jag.
Robson säger: Varför ska man gå tex till Diesel när det finns HM? Min fråga är alltså hur långt kommer man på HM kläder?
Alexander Karlsson säger: En bra fråga! H&M ses det ner på mycket eftersom det är billigt och i princip alla svenskar handlar där. Jag tycker H&M blandar högt med lågt. Mitt tips är att åka till någon av storstäderna där det finns H&M med stora och bra herravdelningar. De har någon lite exklusivare linje med emst kostymer men även många snygga stickade tröjor i utmärkta material billigt.
lalle säger: såg att du var på KÖPHMS modevecka, vad var bäst?
Alexander Karlsson säger: Bästa visningen var Jens Laugesens, synd bara att han bara gör damkläder. Av de som visade herrkläder gillage jag Bruuns Bazaar väldigt mycjker. Snygga kläder på catwalken och ett suveränt arrangemang.
sam säger: vad tycker du om att sverige anses vara otroligt trendkänsligt, bra eller dåligt?
Alexander Karlsson säger: Jag tycker det är upplyftande att så många bryr sig om vad de har på kroppen. Nackdelen är såklart negativ märkeskultur och ytlighet. Jag rekommenderar alla att våga sticka ut lite och testa något annat än Lacoste och Acnejeans.
krille säger: nästa vår, håller uppvikta chinos o marintrenden i sig?
Moderator säger: Nästa fråga blir den sista!
Alexander Karlsson säger: Jag tror det, det är otroligt snyggt och stilfullt! Vad jag sett så kommer det att finnas kvar, dock aknske i något mindre utsträckning
krille säger: vad ska jag inte missa i höst trendmässigt?
Moderator säger: Tack för alla frågor och tack Alexander för alla svar! Kl 14:00 chattar vi om skönhet!
Alexander Karlsson säger: Mitt tips är att lägga pengarna på en snygg helhet. Parkas är ett bra tips!
Alexander Karlsson säger: Tack allihopa!

12:30 Chatta med Alexander Karlsson om kill- och herrmode.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode