”Bokmärkt” läser ”Den store Gatsby”

NÖJE

Missa inte succépodcasten!

1 av 2 | Foto: Tara Moshizi, Kristofer ­Ahlström och Emelie Thorén guidar dig genom den högst aktuella boken ”Den store Gatsby”.

Plugga in hörlurarna.

Det är dags för ”Den store Gatsby” att dissekeras i det nya avsnittet av podden ”Bokmärkt”.

– Man behöver den för sitt litterära ­körkort, säger Tara ­Moshizi.

Är ni med?

Då kör vi igen.

I dag släppas ett nytt avsnitt av ”Bokmärkt”, podcasten som görs i samarbete mellan Nöjes­bladet och Bokon.

Bokcirkeln, bestående av journalisterna Tara Moshizi, Emelie Thorén och Kristofer ­Ahlström, har lusläst F Scott Fitzgeralds klassiker ”Den store Gatsby”.

”Spännande miljöer”

– Det är verkligen en klassiker som man behöver för sitt litterära körkort som inne­håller massa mustiga instrument som klassfrågor, relationer och kärlek. Dessutom utspelar den sig i spännande miljöer, säger Tara Moshizi.

Bokvalet är särskilt passande eftersom filmatiseringen, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, går varm på biograferna runt om i Sverige.

– Jag har inte sett filmen men det har andra i vår cirkel gjort. Så vi kommer att jäm­föra boken med filmen, säger Moshizi.

Rabatt på boken

Bokon erbjuder som vanligt den aktuella boken till rabatterat pris för att lyssnarna ska kunna lyssna på podcasten med boken färsk i minnet.

Podcasten går att lyssna på via Itunes eller på nöjesbladet.se.

Så lyssnar du på Bokmärkt

Denna vecka diskuteras ”Den Store Gatsby” av F Scott Fitz­gerald.

Boken finns på Bokon för specialpris 29 kronor.

Så här enkelt är det:

1. I din iPhone eller iPad: Klicka här – då öppnas iTunes i din iPhone/iPad och du kan ladda hem de avsnitt du vill lyssna på. När filerna laddats hem kan du lyssna på dem genom att klicka på iPod-ikonen i din iPhone och välja Podcaster.

2. Direkt i webbläsaren: Klicka här.

3. I din Android: Ladda hem en Android-app som klarar att hantera podcaster, till exempel BeyondPod eller Google Listen. Skapa en ny ”subscription” och mata in adressen http://feeds.podtrac.com/w2EnKxpCBtc$

4. På din dator: Öppna iTunes genom att klicka på denna länk, då kommer du till podcastsidan. Tryck på ”Subscribe”-knappen för att påbörja prenumerationen av Bokmärkt. Du kan nu lyssna direkt i datorn – eller synka den med iPhone för att skicka över de nedladdade filerna till din telefon.