Näthat knäckte Sanna Lundell

avErik Sidung, Martin Ekelund

NÖJE

Kommentarsfunktionen stängs på hennes blogg

Hatet sköljer över Sanna Lundell.

Sambon Mikael Persbrandt kallas pedofil och sonen Lo kallas ful utomjording – nu stänger hon för kommentarer på sin blogg.

– Jag har tappat lusten till att blogga, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Sanna Lundells blogg är prisbelönt.

Påhoppen blev för mycket. Nu stänger Sanna Lundell, 31, kommentarsfunktionen på sin prisbelönta blogg.

– Om någon skriver att man är värdelös och ful vecka efter vecka så tröttnar man till slut, säger hon.

På bloggen uttrycker hon det ännu tydligare.

– Till och med i ett sådant här forum, som jag föreställde mig skulle vara varmt och tillåtande, finns så mycket jante, sådana kopiösa mängder hat och svärta att jag fan inte orkar mer. Och jag blir mörkrädd av att tänka på att ni förmodligen är mammor, ni som är här inne och saboterar.

Livet med tre barn

Sanna Lundell skriver mest om livet som mamma till sina tre barn i bloggen. Det händer också att Mikael Persbrandt skymtar förbi. Hon berättar att hon har fått kommentarer där personer påstår att hennes man gillar att sex med barn och att hon själv är värdelös som mor.

– Värst är det när man går på mina barn och skriver att min son har olika bokstavsdiagnoser och att min fyramånadersbebis ser ut som en ful alien.

Tillför inte mycket

Dialogen med läsarna som hon hade hoppats på har helt uteblivit. Inte ens de positiva kommentarerna har tillfört särskilt mycket, tycker hon.

– De har ofta inte så mycket med det jag skriver att göra, säger Sanna.

Är du inte orolig att du ska tappa läsare nu när du stänger möjligheten till dialog?

– Jag hoppas att det inte ska göra det. Det är 30 000 som är inne och läser varje vecka men det är ju inte alls så många som kommenterar.

Sanna Lundell hoppas nu att sajten där hon bloggar ska ordna en funktion som gör att de som vill kommentera först måste registrera sig. Fram till dess hänvisas läsarna till mejl.