”Det kan ni bara glömma”

NÖJE

Björn och Benny dementerar uppgifterna om återförening

Foto: Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus har enligt uppgifter i natt blivit erbjudna att ta över konserterna på O2 Arena i London efter att Michael Jackson avled i förra veckan.

LONDON/LOS ANGELES. Efter Michael Jacksons död vill arrangören till de planerade comebackkonserterna återförena ABBA i stället.

Men den svenska supergruppen dementerar nu uppgifterna om att de ska återförenas.

– Jag har aldrig tillfrågats och blir jag det säger jag nej, säger Björn Ulvaeus till aftonbladet.se.

– Det finns en liten kvartett i Sverige som vi fortsätter att prata med, säger AEG Lives Europachef David Campbell till The Sun.

Michael Jackson är död – vid sidan av tragedin också en ekonomisk katastrof för konsertarrangören AEG Live som står med gigantiska O2 Arena i London tom femtio bokade kvällar.

”Miljoner i potten”

Det finns inte många artister i världen som skulle kunna mäta sig i popularitet med Michael Jackson, men en av dessa är – svenska ABBA.

Och på en direkt fråga hur man ska kunna fylla arenan, svarar AEG Lives Europachef David Campbell svarar han att de för diskussioner med den populära svenska gruppen.

En annan källa säger till The Sun:

– Det ligger miljoner i potten. Men det finns många hinder som måste övervinnas.

Påståendet att AEG Live kontaktat ABBA med önskemål om en återförening tillbakavisades i natt av Björn Ulvaeus och Benny Anderssons talesperson Görel Hanser.

– Det är absolut inte sant, de har inte ens varit i kontakt med medlemmarna i ABBA, säger hon.

På torsdagen fick aftonbladet.se tag på Björn och Benny. De dementerar enhälligt uppgifterna om att ABBA ska återförenas i London.

– Det kan ni bara glömma, jag vet inte var det kommer ifrån, säger Benny Andersson till aftonbladet.se.

Björn Ulvaeus berättar att han fick en brittisk tabloidsida skickad till sig, och uppgifterna i artikeln kom som en chock.

– Jag har aldrig tillfrågats och blir jag det säger jag nej.

Förenades på scen

Under senare år har dock medlemmarna verkat vara varandra närmare än de varit sedan splittringen 1983.

Förra året samlades Benny Andersson, 62, Björn Ulvaeus, 64, Anni-Frid Lyngstad, 63, och Agnetha Fältskog, 59, på samma scen för första gången på 25 år, i samband med att musikalfilmen ”Mamma Mia!” lanserades.

Agnetha och Anni-Frid gjorde också ett bejublat framträdande tillsammans under Nöjesbladets Rockbjörnsgala i vintras.

– Vi har faktiskt blivit väldigt nostalgiska. Vi har så många minnen ihop. Man blir aldrig trött på det. Vi blir aldrig blasé, vi är precis lika nervösa som när vi brukade gå på scenen förr, sa Agnetha Fältskog till Nöjesbladet efter framträdandet.