Laila Bagge om Hänt Extra: ”Kränkande mot kvinnor”

Av: Erik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Laila Bagge

NÖJE

Pressens Opinionsnämnd fällde tidningen Hänt Extra för flera artiklar de skrivit om Laila Bagge.

Trots vinsten tänker tv-profilen fortsätta kampen mot tidningen.

– Jag anser att de får börja lära sig av sina misstag, säger hon.

Det är bland annat en artikel från november förra året om ett bråk mellan Laila Bagge, 43, och Bianca Ingrosso som tidningen Hänt Extra fälls för. I den stod det att de bråkat på varuhuset NK och att det slutat med att Bianca spottat på Laila.

”Ren och skär lögn”, menar Bagge som nu ledsnat på tidningens artiklar.

– Det är många saker jag struntar i, men när det går över gränsen och det är falska löpsedlar eller kränkande texter känner jag att jag måste fortsätta kampen. Jag tycker inte det är okej, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker Hänt Extra och chefredaktör Tobias Wixtröm borde ha något form av samvete.

Kränkande mot kvinnor

Tv-profilen tycker att tidningen många gånger skriver kränkande om kvinnor och tar en artikel om Magdalena Graaf som exempel.

– Då skriver de att hon gått ned sex kilo med en vibrator. Det är otroligt kränkande, säger hon.

Bagge påpekar att det aldrig står något om kända mäns viktnedgångar eller kroppar. Samt att män aldrig ”hängs ut” som kvinnor gör.

– Om man tittar på artiklarna behandlar de män på ett helt annat sätt med en annan respekt än vad man gör med kvinnor, säger hon.

Efter tidningsartiklarna har Laila varit i kontakt med flera andra kända kvinnor som också känner sig illa behandlad av vad Hänt Extra skrivit om dem.

Gravidspekulationer

För bara några veckor sedan blev Laila Bagge huvudperson i ännu en artikel i Hänt Extra. Då spekulerades det i om hon var gravid med frågan ”Är du gravid Laila Bagge?” på förstasidan.

– Det är en fråga, så där har de ju tänkt till med att inte ljuga. Och jag tycker inte man gör så. Tänk om jag hade velat bli gravid och går på behandling för att kunna få barn. Även om jag har två barn sen innan är det inget som säger att det är jättelätt, säger hon.

Just den artikeln har Laila inte gått vidare med.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Nu har jag anmält dem på fyra eller fem artiklar men det händer återigen, säger hon.

Via mejl kommenterar Hänt Extras chefredaktör Tobias Wixtrom den fällande domen.

– Då jag inte var ansvarig utgivare för Hänt Extra vid tillfället utan tillträdde rollen nyligen vill jag inte kommentera domen. Min ambition framåt är att Hänt-gruppen ska göra ett gediget journalistiskt arbete inom vår genre. Laila Bagge är en färgstark tv-personlighet som är intressant och uppskattad hos våra läsare, skriver han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN