Instagram har stängt ner Stina Wollters konto

Radioprofilen chockad: ”Jag har gråtit”

Hon fick nog och skickade tillbaka penisbilder till avsändarna.

Då stängde Instagram ner Stina Wollters konto med 60 000 följare.

– Jag har verkligen inte brutit mot några regler, säger hon till UNT.

Näthatarna tycks ha vunnit.

Radioprofilen Stina Wollter, som uppmärksammats för sin kroppsaktivism i sociala medier har plötsligt blivit av med sitt instagramkonto som följts av över 60 000 personer.

– Jag jobbade på radion i natt, är trött och har inte hunnit fatta att kontot är borta. Ingenting finns kvar. Men jag har gråtit här i baksätet, säger hon till UNT.

På kontot har hon bland annat använt sig av hashtaggen #Stinawollterdansarförlivet och publicerat videoklipp på när hon dansar, ibland i bikini eller underkläder, andra gånger fullt påklädd.

Skickade penis till henne

Enligt Stina är det just motståndare till hennes kroppsaktivism som fått kontot nedstängt. Hon berättar för UNT om en man som skickat bilder på sin penis till henne via Instagram.

– Det var en amerikan som skickade dickpics, det händer ofta och är väldigt vanligt, fråga vilken ung tjej som helst, och då skickade jag tillbaka den bilden till honom flera gånger varpå han blev kränkt och skrev att han skulle anmäla mig. Och det har även andra som jag konfronterat gjort. Jag har inte verkligen inte brutit mot några regler, säger Stina Wollter.

Har fått hashtag

På Instagram protesterar nu användare mot sociala medier-jättens behandling av Stina Wollter. Under hashtaggen #Openstinasaccount har i skrivande stund över 300 inlägg gjorts med uppmaningen att öppna upp radioprofilens Instagram-konto igen.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Stina Wollter som avböjer att kommentera ytterligare.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN