Frans om hemliga supereffekten

NÖJE

”Det är något som aldrig har upplevts förut i Eurovision song contest”

1 av 4 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Frans under söndagens repetitioner.

Det har aldrig gjorts förut.

Supereffekten i Frans nummer har hållits hemlig – fram tills nu.

– Jag hoppas publiken är med på det, annars blir det lite jobbigt, säger Frans Jeppsson Wall.

Frans Jeppsson Wall, 17, och den svenska delegationen har under veckan gjort, till synes, några små förändringar i numret som tog Sverige med storm i Melodifestivalen tidigare i år. Så sent som i går sa teamet runt Frans att numret var ”så gott som redo att köras”.

Men den sista effekten, som är tänkt att ta framträdandet till nästa nivå, har hållits hemlig fram tills nu.

– Det är den stora överraskningen. Vi visste inte om det skulle funka eller inte innan, men nu verkar det som att det kommer funka. Det blir ett rejält ess, säger Frans.

– Det är något som aldrig har upplevts förut i Eurovision song contest. Så är det nog faktiskt.

”Kände verkligen shit”

I slutet av låten kommer Frans att integrera med publiken och effekten kommer att vara beroende av att publiken är med på noterna. Effekten, som enligt uppgifter kan vara en ljuseffekt, kommer att provas under genrepet i kväll – men exakt hur det kommer gå till vill svenska teamet inte avslöja.

– Jag hoppas publiken är med på det, annars blir det lite jobbigt, ha ha. När idén med integrationen med publiken kom kände jag verkligen ”shit, det blir coolt om det funkar”, säger Frans.

– Vår plan från början var att göra en blandning av mig och numret vi såg i Gävle. Vi ville verkligen dra tillbaka det till Gävle där det började smått, där ingen hade förväntningar, men att det mot slutet blev något väldigt stort.

”Övertalat mig”

Att inte förändra för mycket var ett krav från Frans sida.

– Det var det enda kravet jag hade, att jag ska vara trygg i det jag gör och göra det jag vill. Det måste vara något som är jag. Det har varit mycket ”ja, det gillar jag” och ”nej, det gillar jag inte”. Men de har övertalat mig att titta in i kameran i alla fall fyra gånger, ha ha.

Tycker du inte om att titta in i kameran?

– Jag fattar ju inte att det är vanligt att man ska göra det. Man sjunger för publiken, så tänker jag. Men nu tittar jag in i kameran vid några ord, ha ha.