Jöback och Ola Salo släpper ny låt ihop

NÖJE

Framför specialskrivna duetten i Melodifestivalen på lördag

1 av 4 | Foto: Så såg det ut när Ola Salo och Peter Jöback presenterades som gästprogramledare för Andra chansen av SVT. På lördag sjunger de även ihop.

HALMSTAD. Peter Jöback och Ola Salo släpper en låt ihop.

Nöjesbladet kan avslöja att Andra chansen-programledarna på lördag kommer framföra den specialskrivna låten för första gången.

– Jag tycker att våra röster passar jättebra ihop, säger Ola Salo.

De är två av Sveriges största manliga artister. På lördag debuterar både Peter Jöback, 44, och Ola Salo, 39, som programledare vid Gina Dirawis, 25, sida under sändningen av Andra chansen.

Och nu kan Nöjesbladet avslöja att Jöback och Salo kommer att framföra en nyskriven låt ihop.

– Det känns otroligt roligt. Från sekunden som det blev klart att Peter och Ola skulle leda det här programmet ihop har drömmen funnits om att vi skulle få dem att framföra något nyskrivet tillsammans. Något specialskrivet för det här, säger Edward af Sillén, innehållsproducent för Melodifestivalen.

”Arenapop specialskriven för deras röster”

Både Ola Salo och Peter Jöback gick genast igång på idén. Ola fick uppdraget att skriva tillsammans med låtskrivaren Peter Kvint som tidigare jobbat med både The Ark och Jöback och som också haft flera låtar med i Melodifestivalen.

– Jag hade en låtidé som jag trodde skulle passa så tog jag med den till Peter Kvint så skrev vi färdigt den tillsammans. Jag tycker det faktiskt fungerar riktigt bra och våra röster passar jättebra ihop, säger Ola Salo.

Resultatet blev låten ”Sing me out”.

”Två artister man vill se tillsammans”

– Det är ett unikt möte mellan två av Sveriges främsta popröster. En upptempolåt, arenapop specialskriven för deras röster, säger Edward af Sillén.

Låten släpps på Spotify efter sändningen.

Vad säger du till kritiker som kanske ifrågasätter att man ger två etablerade artister den här plattformen för att framföra en ny singel?

– Jag tycker det är två artister som förtjänar en bra plattform och det här är två artister som man vill se uppträda tillsammans, säger Edward af Sillén.

ARTIKELN HANDLAR OM