Malena Ernman tvingas ställa in pjäs

NÖJE

Hoppar av på grund av familjeskäl

1 av 2 | Foto: Malena Ernman.

Tre veckor före premiär hoppar Malena Ernman av pjäsen Maratondansen.

Anledningen är familjeskäl.
– Det känns jättetråkigt att inte kunna medverka i maratondansen, men på grund av familjeskäl fungerar det inte att jobba precis just nu, säger Malena Ernman.

Den 25 augusti har Maratondansen premiär på Kulturhuset Stadsteatern. Malena Ernman, 45, skulle ha medverkat i pjäsen, men ställer nu in.

– Det känns jättetråkigt att inte kunna medverka i maratondansen, men på grund av familjeskäl fungerar det inte att jobba precis just nu, säger Malena Ernman till Nöjesbladet.

Från teaterns håll meddelar man att man respekterar hennes beslut.
– Det har varit väldigt roligt att jobba med Malena men vi i ensemblen förstår självklart hennes beslut. Repetitionerna är i full gång och vi fortsätter arbeta som planerat, säger Kenneth Kvarnström, regissör och koreograf för Maratondansen, i ett pressmeddelande.

Stöttar Ernman

Varför Ernman tvingas ställa in väljer teatern att inte gå ut med.
– Självklart beklagar vi detta, men vi stöttar Malena Ernman fullt ut i hennes beslut. Vi ser fram emot att samarbeta med Malena längre fram, säger Anna Takanen, teater- scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern, i pressmeddelandet.

”Går inte att ersätta”

Malena Ernman ersätts inte av någon ny medlem, uppger DN.
– Det går inte att ersätta Malena. Hon var där för sitt speciella artisteri. Kenneth Kvarnström tillsammans med dramaturgen Lucas Svensson kommer att arbeta på en förändring kring rollerna. Vi löser det inom vår ordinarie ensemble, säger Anna Takanen, till DN.

Nöjesbladet söker Malena Ernman.

ARTIKELN HANDLAR OM