Justin Bieber dissar Trumps 43 miljoner

NÖJE

Men beslutet var inte helt självklart

1 av 4 | Foto: Justin Bieber.

Justin Bieber erbjöds mångmiljonbelopp för att uppträda under republikanernas konvent.

Popstjärnan övervägde att tacka ja.

Då hotade hans manager med att säga upp sig.

Justin Bieber, 22, erbjöds över 43 miljoner kronor för ett 45-minuters uppträdande i närheten av den plats där det republikanska konventet ägde rum. Bokarna försäkrade popstjärnan om att uppträdandet inte var politiskt och att det inte innebar att han behövde stödja Donald Trump och republikanerna, rapporterar TMZ.

Det enorma beloppet kom från republikanska donatorer och skulle betalas till Bieber innan han gick på scenen. Det skulle ha blivit Biebers största avlöningsdag någonsin, vilket gjorde att han först övervägde att tacka ja.

Många protester

Justin Biebers manager, Scooter Braun, ansåg å andra sidan att uppträdandet skulle uppfattas som ”100 procent” politiskt. Han tyckte trots detta att Bieber kunde tacka ja om han fick uppträda under ett eget politiskt budskap. Scooter Braun ville pryda scenen med ”Black lives matter”- banderoller, något som donatorerna vägrade att acceptera. De kunde dock gå med på en ”All lives matter”-banderoll. Scooter ställde då ett ultimatum. Bieber fick gå upp på scenen om han ville men då fick han hitta en ny manager.

Justin Biebers band, som består uteslutande av afro-amerikaner, ville inte heller vara en del utav framträdandet. Justin Bieber valde slutligen att tack nej till erbjudandet.

ARTIKELN HANDLAR OM