Läckberg hotad: ”Sa att han skulle döda mig”

Konfronterades av man på tunnelbanan

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg har hotats av en man vid tunnelbanan.

På Instagram skriver hon själv om händelsen som skakat henne.

– Han stirrade mig i ögonen medan han kallt och utan att ens höja rösten sa att han skulle döda mig, skriver hon.

Författaren Camilla Läckberg har blivit hotad. På väg ner i tunnelbanan i Stockholm blev hon konfronterad av en man som bad om pengar. På Instagram berättar hon själv om händelsen.

”Jag svarade artigt att jag inte hade några kontanter på mig. Då tog han ett steg mot mig, ansiktet tätt intill mitt och han stirrade mig i ögonen medan han kallt och utan att ens höja rösten sa att han skulle döda mig, att han skulle misshandla mig, att han skulle slå ihjäl mig. Jag frös mitt i en rörelse och stålsatte mig för slaget jag trodde skulle komma. Sen vände han plötsligt på klacken och gick lugnt ner i T-banan”, skriver hon.

Känner ångest

Hon berättar också att händelsen, som varade under ett par sekunder, nu fått henne att må dåligt och att hon även reflekterar mer kring hur kvinnor som lever med våld i hemmet har det.

”Det räckte för att jag skulle känna en primitiv rädsla, ångest, maktlöshet, och jag hann tänka: "Vad gör jag om han slår mig?". Insikten att så många kvinnor lever med en sådan rädsla dagligen och i många fall år ut och år in är nästan omöjlig att ta in”, skriver hon.

Stöttas av fansen

Efter inläget stöttas Läckberg nu av sina följare.

”Nämen jisses, så sjukt obehagligt”, skriver en följare.

”Kramar till dig att du vågade och ville berätta om det du själv råkade ut för och lyfta ämnet för dom som är under ständigt lidande för våldet”, skriver en annan.

”Fy va läskigt, tur att du är fysiskt oskadd”, skriver en tredje.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Läckbergs representanter som hänvisar till hennes Instagraminlägg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN