Live Nation ställer in Lights Festival – utan förklaring

Stjärnor som Alesso och Armin van Buuren skulle spela i Globen

Lights Festival i Globen ställs in – bara fem dagar före eventet.

Nu rasar biljettköparna.

Men Live Nation har inte gått ut med en förklaring till varför man ställer in festivalen.

I oktober skickade konsertarrangören Live Nation ut ett pressmeddelande om att EDM-festivalen Lights Festival skulle återuppstå efter fyra års paus den 27 november i Globen, Avicii Arena, med dj-stjärnor som Alesso, Armin van Buuren och Afrojack som dragplåster. Festivalen beskrevs som en systerfestival till Summerburst.

Men nu har mejl skickats ut till biljettköparna om att festivalen ställs in och att biljetterna kommer att återlösas automatiskt.

”Tyvärr måste vi meddela att Lights 2021 inte kommer kunna genomföras som planerat”, står det i mejlet.

Biljettköparna har inte fått en förklaring till varför Live Nation ställer in festivalen bara fem dagar innan den skulle ha ägt rum.

Enligt en källa till Aftonbladet med god insyn har festivalen ställts in på grund av ”väldigt dålig biljettförsäljning”.

Ilska mot tystnaden

På sociala medier rasar flera personer mot beskedet och den bristfälliga informationen. Flera personer skriver att de har betalat för hotell- och tågbiljetter som de nu inte kommer att kunna få återbetalda.

Varken på hemsidan, Instagram eller på Facebook har arrangörerna skrivit om att festivalen är inställd. Enbart i ett svar från Lights Festival på en annan persons Facebook-kommentar skriver man:

”Som någon tidigare skrev har vi mejlat ut information till biljettköpare. Det viktigaste för oss är att kunna leverera den bästa festivalupplevelsen för alla besökare. Vi har jobbat hårt för att lyckas men tyvärr finns inte de möjligheterna längre.”

Live Nations svar

När Aftonbladet söker Live Nation kommer samma typ av svar i en kommentar från Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation.

”Det finns en mängd olika faktorer som vi tittar på när vi ska genomföra en festival. Vi informerar alltid våra biljettköpare i första hand. Det har vi även gjort i detta fall och självklart får alla som köpt biljetter tillbaka pengarna automatiskt. Precis som vi tidigare har sagt så är det absolut viktigaste för oss att kunna leverera den bästa festivalupplevelsen. Vi har jobbat hårt för att lyckats med det men tyvärr finns inte de möjligheterna”, skriver han i ett mejl.

Vad som har hänt som gjort att möjligheten att ”leverera den bästa festivalupplevelsen” inte längre finns har Live Nation inte svarat på.

Globen (Avicii arena) i Stockholm.
Globen (Avicii arena) i Stockholm.
Publisert:

LÄS VIDARE