Thorleif Torstensson

Thorleif Torstensson hyllas med minnesgala

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Den 10 januari i år dog Thorleif Torstensson i sviterna av covid-19. På minnesgalan kommer artister som Kikki Danielsson, Sten Nilsson från Sten & Stanley och Olle Jönsson att delta.
Den 10 januari i år dog Thorleif Torstensson i sviterna av covid-19. På minnesgalan kommer artister som Kikki Danielsson, Sten Nilsson från Sten & Stanley och Olle Jönsson att delta.

NÖJE

Om drygt två månader är det ett år sedan Thorleif Torstensson somnade in.

I samband med årsdagen kommer dansbandsstjärnan hyllas med en stor minnesgala – något hans änka Lisbeth Torstensson välkomnar.

– Thorleif ler i himlen nu.

Det var den 10 januari i år som dansbandsstjärnan, tillika Thorleifs folkkäre frontman, Thorleif Torstensson, gick bort i sviterna av covid-19. Han vårdades den sista tiden på IVA i Halmstad innan han somnade in omgiven av sin familj 71 år gammal.

Thorleifs bildade 1962 och genom åren har de haft hits som ”Gråt inga tårar”, ”Med dej vill jag leva”, ”Och du tände stjärnorna” och ”Tre gringos” som de gjorde tillsammans med Just D.

I samband med ettårsdagen för Thorleif Torstenssons bortgång arrangerar dansbandsexperten Thomas Deutgen minnesgalan ”Och du tände stjärnorna” i Växjö.

Under kvällen kommer såväl Thorleif som bandet hyllas unisont och en rad dansbandsikoner kommer tolka deras låtskatt. Där märks namn som Kikki Danielsson, Sten Nilsson från Sten & Stanley, Olle Jönsson och Arvingarna.

Medlemmarna i Thorleifs kommer vara på plats liksom Thorleif Torstenssons änka Lisbeth Torstensson som ser fram emot galan.

– Jag vill verkligen att Thorleif ska hedras, det är han värd. Det känns helt fantastiskt. Thorleif ler i himlen nu, han njuter av att få vara i centrum igen. Det älskade han verkligen.

Hon är däremot övertygad om att det kommer bli en känslosam kväll.

– Jag kommer få ha många servetter med mig. Det kommer bli jättetufft. Samtidigt känns det som det kommer bli en otroligt fin kväll för alla eftersom de andra i bandet också kommer.

Hur går tankarna när du ser tillbaka på ert liv tillsammans?

– Vi hade det fantastiskt. Det var femton år som var otroligt händelserika och intensiva. Så mycket som vi gjorde kanske inte folk ens hinner med under ett helt liv tillsammans. Det känns nästan som att vi skulle hinna med alla sakerna eftersom tiden var utstakad för oss. Kärleken var enorm, men jag kan också bli så arg. Det är så orättvist att vi inte fick fortsätta att ha det så bra.

Thomas Deutgen fick idén om minnesgalan kort efter Thorleif Torstenssons bortgång.

– Thorleif var inte bara en sångare och saxofonist, han var en ambassadör för pardansen och brann för att ungdomar skulle få lära sig dansa. Efter hans bortgång slog det mig att jag måste få göra en minneskonsert med dansbandseliten som jag har en otroligt god relation till. På två timmar hade 14 stycken tackat ja.

Minnesgalan ”Och du tände stjärnorna” äger rum i Växjö konserthus den 9 januari.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen för deltagarna i Bachelorette 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Thorleif Torstensson

Thomas Deutgen

Dansband

Covid-19