Britney Spears tackar fansen för #FreeBritney

”Grät i två timmar”

Av:  Susanna Persson Öste/TT

Popstjärnan Britney Spears tackar sina fans för deras kamp mot det förmyndarskap som hon har levt under i 13 år.

”Mina fans är bäst,” skriver hon i ett känslosamt inlägg på Twitter.

Med demonstrationer och hashtagen ”freebritney” har oroliga fans och supportrar de senaste åren kraftsamlat och tagit strid för Britney Spears livsvillkor. I onsdags fick de äntligen anledning att jubla, då en domstol i Los Angeles med omedelbar verkan avlägsnade hennes pappa Jamie Spears som förmyndare.

”Jag är mållös över er och er ständiga motståndskraft för att befria mig från mitt förmyndarskap. Mitt liv är nu på väg i den riktningen!!!!!” skriver stjärnan på Twitter.

Ashley Montano, till vänster, och hennes svägerska Angela Montano, demonstrerar för Britney Spears frihet utanför domstolen i Los Angeles den 29 september 2021.
Ashley Montano, till vänster, och hennes svägerska Angela Montano, demonstrerar för Britney Spears frihet utanför domstolen i Los Angeles den 29 september 2021.

”Grät i två timmar”

Länge var det oklart om fansens oro var befogad, eller om freebritney-rörelsen kanske rent av var en konspirationsteori – men när Spears höll ett känslofyllt tal i en domstol i Los Angeles i juni besannades fansens farhågor. Britney vittnade om hur dåligt hon mådde och bad om att förmyndarskapet skulle avslutas så att hon kunde få sitt liv tillbaka.

”Jag grät i två timmar i går kväll eftersom mina fans är bäst,” skriver Spears nu.

”Jag känner era hjärtan och ni känner mitt... så mycket vet jag är stämmer,” lägger 39-åringen till.

Spears har precis kommit tillbaka från en semesterresa i Franska Polynesien, där hon befann sig när domstolen beviljade hennes krav på att avlägsna pappan som förmyndare.

Jamie Spears och Britney Spears.
Jamie Spears och Britney Spears.

Tillfällig förmyndare

Två nya förhandlingstillfällen har planerats till november och december, då domstolen ska ta ställning till om förmyndarskapet helt ska upplösas. Tills dess har pappa Jamie Spears ersatts av en tillfällig förmyndare.

Från 2008 fram till 2019 var pappan formell förmyndare över både Britney Spears som person och hennes tillgångar. Sedan 2019 har han delat kontrollen över dotterns tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, har varit förmyndare över hennes person.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN