"Så mycket bättre"-gänget samlat på Gotland

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Karl Melander/TT
"Jag tycker att det är spännande när man inte vet vem som tolkar mig eller när det sker. Att man får bli överraskad", säger Lisa Nilsson om det nya konceptet.

Artisterna har anlänt till Gotland för inspelningarna av "Så mycket bättre". Lisa Nilsson medverkar för andra gången och förbereder sig på en annorlunda upplevelse mot senast.

– Då, 2015, kom jag från ett år där jag hade spelat huvudrollen i "Chicago" på Stadsteatern, en galamusikal med nätstrumpor och plymer, nu är det en helt annan vibb. Det känns skönt att lämna Stockholm och få komma hit. Det är otroligt fridfullt på Gotland när det inte är en massa människor överallt och det känns som att vi kommer leva i en ganska skyddad värld, säger hon.

Smittades på begravning

Lisa Nilsson berättar om en vår där en av hennes närmaste medarbetare, Ajax Olsson, avled under turnén med föreställningen "Kvinnan som är jag" och hur hon troligtvis smittades av covid-19 på begravningen.

– Han fick en hjärnblödning mellan soundcheck och gig och kom aldrig tillbaka. Plötsligt var alla föreställningar inställda och vi blev alla satta i karantän, helt isolerade från varandra. Men hade jag inte fått covid hade jag troligen sjukskrivit mig ändå bara för att få lite andrum efter alla dramatiska händelser, säger hon.

Konceptet ändrat

Inspelningarna av "Så mycket bättre" sker som vanligt på pensionat Grå gåsen, men konceptet ändrades förra året och nu är det inte sju artister som tillbringar nästan två veckor med varandra. Plura Jonsson, Markus Krunegård och Ana Diaz stannar under hela perioden, medan Silvana Imam, Lisa Nilsson, Tove Styrke och Benjamin Ingrosso är först att anlända av de andra gästerna.

– Vi har hunnit fira Ana som fyller år, bakat sockerkaka och rabarberkompott, berättar Benjamin Ingrosso och fortsätter:

– Jag ser fram emot att lära känna alla och få nya intryck av artister och låtskrivare som man ser upp till. Det var en superstor ära att bli tillfrågad att vara med, jag hade nog tänkt att man skulle få frågan först om några år, säger han.

Man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och deltagare och filmteam håller avstånd till varandra. Lisa Nilsson säger att det känns skönt med en kortare inspelning.

– Det blir mer intensivt, men samtidigt vet jag att det bara är två dagar. Jag får göra den här terminens sista jobb och det blir en slags slutpunkt för den här våren, säger hon.

Publicerad: