Carola lämnades bort av sina föräldrar

Berättar i tv – bodde på barnhem efter mammans psykos: ”Ett trauma”

Hon var nyfödd när hon lämnades bort av sina föräldrar.

Carola Häggkvist berättar i ”Carolas advent” om hur hon bodde på barnhem sina första månader i livet.

– Mamma fick en sån här mamma-psykos, så hon lämnade bort mig, säger hon i programmet.

Hon beskriver det som ”svårt och sorgligt”, föräldrarnas stora hemlighet som Carola Häggkvist, 53, inte fick veta om förrän hon blivit äldre och som hon berättar om i ”Carolas advent”.

Men sina första månader i livet bodde den folkkära artisten på barnhem, bortlämnad av sina föräldrar.

– Jag var faktiskt på barnhem en liten sväng. När jag var liten. Mamma fick en sån här mamma-psykos, så hon lämnade bort mig, säger hon i det tredje avsnittet av ”Carolas advent” som redan nu finns tillgängligt för streaming på Viaplay och som kommer att sändas på TV3 på söndag.

Carola bodde på barnhem i över en månad och på Uno Svenningssons, 60, och Plura Jonssons, 68, frågor svarar hon:

– Ja, det var ett trauma för henne.

– Det var nåt som jag fick höra när jag var lite äldre, att mamma hade lämnat bort mig när jag var nyfödd, men som hon inte ville prata om.

”Mamma och pappa ville inte prata om det”

Carola berättar att hon funderat mycket över var någonstans hon bott sina första månader som nyfödd.

– Hon hamnade i en mamma-psykos, då man inte riktigt kan ta till sig barnet. Det låter väldigt... svårt och sorgligt, men se så tog de hand om mig. Jag har inte vetat var det har varit för mamma och pappa ville inte prata om det. Vad var det för personal? Var det troende människor, tänkte jag. Ett tag tänkte jag att. ”var jag lämnad till ett kloster?”. Vad hände? Jag vet inte.

När hennes föräldrar väl berättade det för henne kom det som en chock.

– För mig har min uppväxt med mina föräldrar varit så viktig och så stark, vi var en dynamitfamilj, vi var en överlevarfamilj, säger Carola Häggkvist i ”Carolas advent”.

Carola har tidigare berättat för tidningen VG att hennes mammas förlossningsdepression var så allvarlig att föräldrarna övervägde att adoptera bort henne.

– Efter två månader klarade hon att ta mig till sig. Ett par gånger försökte hon att vara min mamma medan jag bodde på barnhemmet och till slut gick det bra. Men jag var på väg att bli bortadopterad, sa hon då.

Nöjesbladet har sökt Carola Häggkvist.

”Carolas Advent” går att se på söndag klockan 20 på TV3.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I tolfte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” kritiserar Wilma Oscars beteende under inspelningarna.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE