Persbrandts och Lundells uppgörelse om miljonerna

”Man ska inte blanda in så jävla mycket känslor i ekonomi”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

De har varit ett par till och från i 15 år – men sambo i fyra.

Nu berättar Sanna Lundell om sin och Mikael Persbrandts ekonomiska uppgörelse.

– Det är dubbelt för mig eftersom vi har levt som särbos länge, säger hon i Anna Hegestrands och Jacob Liebermanns nya podcast ”Fundamentalt”.

Han är en av Sveriges största och mest uppmärksammade skådespelare. Hon är hyllad och prisbelönt journalist och programledare.

Nu berättar Sanna Lundell, 41, om sin och sambon Mikael Persbrandts, 56, ekonomi i Anna Hegestrands och Jacob Liebermanns nya podcast ”Fundamentalt”.

– Det är dubbelt för mig eftersom vi har levt som särbos länge, säger Lundell som svar på hur det känns att Persbrandt har mycket mer pengar.

Betalade allt själv

De har tre barn ihop och har varit ett par till och från i 15 år men bara sambo i fyra år.

– Jag har ändå levt i min egen lägenhet som jag har betalt. Full hyra och allt. Jag har stått för alla mina utgifter själv, det var skitviktigt för mig under den här perioden. Jag ville ha ”Fuck you, du är inte välkommen här, det här är min lägenhet som jag betalar för, det här är min telefon”. Det var viktigt även om det kostade mig väldigt mycket pengar, säger Sanna Lundell i podcasten ”Fundamentalt”.

1 av 2 | Foto: Jonas Ekströmer/TT
Mikael Persbrandt och Sanna Lundell.

Hon hänvisar till råd från sin pappa, rocklegendaren Ulf Lundell:

– Att en egen ekonomi gör en fri. Att man kan fatta vilka beslut man vill då kring sitt eget liv. Det ger en styrka och frihetskänsla. Även om man säger att vi lever jämställt och delar på pengarna så tror jag att den som har ekonomisk makt... man börjar ändå visa hänsyn och forma sig kring den som har mer.

Persbrandt har makten

Journalisten Anna Hegestrand frågar i podcasten om det innebär att det är Persbrandt som har makten nu, när de bor tillsammans och han bevisligen har mest pengar.

– Ja, jag skulle säga att han har det på vissa plan faktiskt. Det vore dumt att säga nånting annat. Det är inte så att jag är den som initierar en stor fönsterrenovering som kostar en halv miljon. För jag har inte de pengarna. Det är han som måste avgöra om vi kan göra de här stora investeringarna just nu eller om vi ska göra dem sen, säger Lundell.

Hon berättar också i podden om parets uppgörelse om att inte ha helt gemensam ekonomi, till skillnad från många andra par.

– Vi tänker inte så. Vi har en gård tillsammans. Jag äger 20 procent av den, han äger 80 procent. Alla investeringar vi gör så lägger jag in 20 procent och han 80. Om vi separerar vill jag att vi enkelt och tydligt ska veta vem som äger vad och hur mycket det är värt och hur vi enkelt ska kunna lösa ut varandra. Att man inte ska blanda in så jävla mycket känslor i ekonomi och pengar, säger Sanna Lundell i podcasten ”Fundamentalt”.

Publicerad:

LÄS VIDARE