Så mycket bättre

Carola i tårar – berättar om svåra tiden

”Den kan jag sakna”

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Carola saknar tiden innan offentligheten och ställer sig själv frågan om allt var värt det.

I lördagens ”Så mycket bättre” berättar hon om den tuffa perioden.

– Det var omvälvande för hela familjen, säger hon.

1983 slog Carola Häggkvist, 53, igenom med dunder och brak med låten ”Främling” som 16-åring. Sedan dess har hon varit en offentlig person. I lördagens avsnitt av ”Så mycket bättre” blir hon tårögd när hon väljer att berätta om tiden innan och efter genombrottet.

– Det blev inte bara en förändring för mig, det blev en förändring för hela familjen. Tiden innan ”Främling” var det lite lättare på ett sätt. Den var bra efter men det var jättebra innan. Den kan jag sakna, säger hon i programmet.

”Så fick han skit för det”

Under en måltid frågar Petter, 45, Carola vad som hände i hennes familj efter hon uppträdde med låten.

– Det var omvälvande för hela familjen. Den här underbara tiden jag mamma, pappa och syrran hade. Det var kärnfamiljen innan vi blev offentliga. Pappa slutade jobba för att vara ett skydd, så fick han skit för det. Ibland är det lättare att stå i stormens öga än runtomkring, säger hon.

”Var det värt det?”

Carola börjar fundera på om alla uppoffringar var värt det i slutändan. Hon berättar även om att tiden har varit tuff för föräldrarna.

– Jag har hela tiden varit som ett lokomotiv. Kanske lite på äldre dagar så här... Var det värt det? Det var tufft för mamma och pappa. Vi flyttade från förorten Norsborg, och vi älskade att bo där, till finkvarteren i Djursholm. Där fanns inga grannar att grilla med. Vart var våra polare? Vi passade inte riktigt in. Vi hamnade i för stora skor, den kampen har varit tuff, säger hon.

”Jag slutade skolan”

Miss Li, 37, frågar Carola om hon känt något ansvar gentemot sina föräldrar att det blev som det blev.

– De var ju vuxna. De såg det här. Vi hade folk som stod vid fönstren varje dag. Jag slutade skolan. Jag skrev autografer och hade i kassar så det skulle gå snabbt att ta sig nånstans, säger Carola i programmet.

”Så mycket bättre” visas på TV4 och TV4 Play lördagar klockan 20.00.

Aftonbladet har sökt Carola.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Carolas nyårslöfte: Att dricka mindre

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre

Carola Häggkvist

TV4

Miss Li