Allsång på Skansen

Allsång på Skansen kan ställas in

Projektledaren: ”Att genomföra årets program så som det brukar är inte möjligt i dagsläget”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Allsång på Skansen kan komma att ställas in.

SVT har just nu dagliga möten med friluftsmuseet för att försöka rädda programmet, uppger Dagens Nyheter.

”Vi tittar naturligtvis på alternativa lösningar med tanke på rådande restriktioner”, skriver projektledaren Per Rådelius i ett sms till Aftonbladet.

Allsång på Skansen kan komma att ställas in. Friluftsmuseet Skansen har drabbats av en enorm ekonomisk kris på grund av coronaepidemin och regeringens direktiv som begränsar sammankomster till maximalt 50 personer gör att Skansen inte kan genomföra några scenevenemang.

”Inte möjligt i dagsläget”

Det innebär att den kommande säsongen av SVT:s populära sommarprogram Allsång på Skansen kan komma att ställas in.

– Att genomföra årets program så som det brukar se ut är inte möjligt i dagsläget, med tanke på rådande direktiv från regeringen. Just nu tar vi det dag för dag, säger Allsång på Skansens projektledare Per Rådelius till Dagens Nyheter.

Allsång på Skansens säsongspremiär är planerad till tisdag 23 juni och SVT:s projektledare Per Rådelius har nu dagliga möten med Skansen för att se om programmet går att rädda.

– Jag har med min redaktion och med mina chefer på SVT diskuterat om det är möjligt att genomföra programmet utan publik och hur det i så fall skulle kunna se ut. Just nu ägnar vi mycket tid åt att planera för olika scenarion. Vi har dagliga diskussioner med Skansen. Men mer än så kan jag inte säga i dagsläget, säger Per Rådelius till Dagens Nyheter.

”Tittar på alternativa lösningar”

Aftonbladet når Per Rådelius över sms med frågor om det skulle kunna gå att flytta in Allsång på Skansen i en tv-studio, eller om det går att sända programmet från den klassiska Sollidenscenen på Skansen, men helt utan publik.

”Jag har kontinuerlig kontakt med Skansen och det är för tidigt att svara på hur det blir i sommar med Allsång på Skansen. Vi tittar naturligtvis på alternativa lösningar med tanke på rådande restriktioner, men det finns inga beslut tagna i dagsläget”, skriver han.

I fredags varnade Skansens vd John Brattmyr för att friluftsmuseet kan gå i konkurs om inte staten skjuter till pengar i coronakrisen. Sedan dess har tusentals Stockholmare och andra försökt komma till undsättning. Enligt nyhetsbyrån TT kraschade museets it-system när det överbelastades av mängder med personer som ville stödköpa årskort.

Totalt såldes det i helgen 8 000 årskort och Skansen har också fått in 300 000 kronor i swishgåvor, medan man också sålt varor för ett lika högt belopp i sin webbshop, uppger TT.

Allsång på Skansen

PODD Coronaviruset och kampen för ett vaccin

I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om när ett vaccin kan vara klar och vilka risker finns när forskarna jobbar under en sån tidspress? Gäst är Jorma Hinkula.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar allsångsprofilerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsång på Skansen

Skansen