Joy Division

Joy Division-stjärnans grav vandaliserad – för andra gången

Gravsten stulen från Ian Curtis sista viloplats

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

En sten har stulits från Ian Curtis grav.

En supporter upptäckte vandaliseringen i helgen – och det är andra gången som Joy Division-sångarens viloplats utsatts.

Joy Division-sångarens grav har blivit vandaliserad igen. En sten, som använts för att placera blommor på har plötsligt försvunnit från Ian Curtis grav i staden Macclesfield, söder om Manchester i nordvästra England.

– En sällsynt klippsten har tagits eller avlägsnats, antagligen under helgen. Den är omkring en kvadratfot med ett hål för blomsterarrangemang. Den har bara varit till för det estetiska, utan inskription. En person har idag anmält den stulen, säger en talesperson för kyrkogården till den lokala nyhetssajten Cheshire live.

Enligt Twitterkontot Joy Division Central, som beskriver sig som en inofficiell nyhetskälla för det kultförklarade bandet, uppmärksammade ett fan att stenen försvunnit i helgen, men att det då inte funnits någon personal på plats att rapportera det till på kyrkogården.

Joy Division Central skriver också att det funnits tecken på att någon även har försökt att avlägsna huvudstenen, med inskriptionen ”Love will tear us apart”.

Just stenen med inskription stals redan 2008, när graven vandaliserades en första gång, rapporterar Guardian. Den sten som nu sitter i dess ställe har cementerats fast för att förhindra fler stölder.

Ian Curtis dog 1980, 23 år gammal. Hans död medförde att Joy Division splittrades och att de återstående bandmedlemmarna istället bildade gruppen New Order.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte säsongens jeanstrender hos Gina Tricot – handla denim här

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Big Brother 2021 – så gick det för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Joy Division

New Order

England