Coronapandemin

Penny Parnevik: Familjen är på väg

Av: 

TT

NÖJE

Inställda dansdagar, en splittrad familj och förmodligen inget bröllop i sommar – stora delar av Penny Parneviks liv har pausats till följd av coronapandemin.

Men i veckans "Let's dance"ger hon järnet – för sin syster.

I veckans omgång av TV4:s danstävling ska deltagarna tillägna någon en dans.

Penny Parnevik blev känd tack vare, som hon själv uttrycker det, sin kända familj. Farfar är komikern Bosse Parnevik, pappa är golfspelaren Jesper Parnevik och familjens liv har gått att följa i realityserien "Parneviks" på TV3.

Och mellansystern håller sin familj nära. Tidigare i programmet har hon dansat till sin syster Peg Parneviks låt, och när deltagarna förra veckan skulle förmedla en känsla från ett år som har varit speciellt för dem, valde Penny Parnevik 2019 eftersom hon själv blev mamma då. Den här veckan tillägnar hon dansen till sin lillasyster Philippa, som under året har opererats för hudcancer.

– Jag vill berätta vad hon betyder för mig. Hon har haft lite av ett tufft år, så jag vill dansa för henne, säger Penny Parnevik.

Vill samlas i Sverige

I vanliga fall är Penny Parnevik bosatt på andra sidan Atlanten, nu befinner hon sig i Sverige enbart för "Let's dances" skull. Men resten av familjen försöker just nu resa till Sverige från det hårt coronadrabbade USA. Egentligen var det tänkt att de skulle flyga under onsdagen, men flyget blev inställt.

– Vi tänkte att om alla samlas här så vet vi i alla fall att vi är i samma land, men vi vet inte när vi åker tillbaka till USA, berättar Penny Parnevik.

Just nu har hon i alla fall sin fästman Douglas Murray och sonen Atticus i Stockholm, där de försöker skapa en ny vardag. Minstingen fick följa med flera gånger på dansträningarna, innan produktionen begränsade hur många som fick vara på plats i övningslokalerna.

Inget giftermål

"Let's dance" tvingades tidigare ställa in flera veckor till följd av sjudom inom produktionen – men det är långt ifrån det enda som ställs in för Penny Parnevik. Egentligen skulle hon och fästmannen gifta sig på Bosse Parneviks 1600-talsherrgård Tuna Gård till sommaren.

– Det blir nog inte av, det tror jag inte. Vi har inte sagt något till 100 procent, men som det ser ut nu kommer det absolut inte att hända, säger Penny Parnevik och fortsätter:

– Det är klart att det känns tråkigt, men i den stora bilden av hur det ser ut i världen är det en liten grej, vi kan alltid gifta oss nästa sommar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Klicka hem dina munskydd enkelt här - handla hos MEDS.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

”Let’s dance” fortsätter att ställa in

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Stockholm

Penny Parnevik

Parneviks

Douglas Murray

Jesper Parnevik

USA