Martin Timell misstänkt för våldtäkt

Martin Timell polisanmäld för sexofredande på flygplan

Polisanmäld för sexofredande på flygplan: ”Jag kände mig kränkt”

Av: 

Helena Trus

Mira Micic

Eric Tagesson

NÖJE

Han ska ha tagit tag i hennes rumpa och bröst.

Nu har kvinnan polisanmält Martin Timell.

– Jag kände mig kränkt, säger kvinnan som gjort anmälan till Aftonbladet.

Polisen har lagt ner utredningen – eftersom det misstänkta brottet preskriberats.

Det var i september 2010 som den 49-åriga kvinnan ska ha gästat ett event för ett av världens då största flygplan som landat på Arlanda.

Hon jobbade i resebranschen och var inbjuden till invigningen tillsammans med ett 30-tal personer, bland andra programledaren Martin Timell.

Under eventet intervjuades Timell i Expressen, där han titulerades flygentusiast.

– Det allra bästa var att se vingarna. Det här är en av mina allra största flygupplevelser trots att jag inte ens flugit i planet, sa Timell till Expressen.

”Gick över gränsen”

Alla gäster fick gå ombord på planet och när den 49-åriga kvinnan befann sig i ett av planets lyxigare badrum ska hon ha mött den folkkäre programledaren, som ska ha inlett ett samtal med henne. Ett samtal som snabbt ska ha gått över gränsen.

– Han frågade om jag ville ha ”någon landad på mig” och ”någon landad i mig”. ”Kom, business class-toaletten rymmer oss båda och då kan vi nästan säga att vi varit med i 20 000 meters-klubben”. Sedan nöp han mig i rumpan och tog mig på ena bröstet. Vi kände inte varandra sedan tidigare och jag blev väldigt förvånad och kränkt. Det var så dumt sagt och jag gick därifrån. Jag kände bara: ”vem tror han att han är?”.

De senaste dagarna har kvinnan följt rapporteringen kring Martin Timell och läst om flera kvinnors och mäns berättelser om hur de behandlats under åren i ”Äntligen hemma”-produktionen.

I fredags meddelade TV4 att de plockar bort samtliga program som Martin Timell skulle ha synts i under hösten efter anklagelser om sexuella trakasserier.

– Vi har blundat för problemen, sa TV4:s vd Casten Almqvist om anklagelserna som riktats mot programledaren.

”Smekte den erotiskt”

I lördags kontaktade kvinnan polisen och gjorde en formell anmälan mot Martin Timell.

Nöjesbladet har tagit del av polisanmälan som visar att händelsen rubriceras som sexuellt ofredande. I anmälan beskriver kvinnan att Timell ”nöp henne i rumpan och smekte den erotiskt”.

– Han kanske trodde att jag skulle bli smickrad. Det kändes så billigt att han trodde att det är okej bara för att han är den han är.

Varför har du väntat så länge med att polisanmäla händelsen?

– Då berättade jag det inte för någon. Men nu känner jag att det är mitt ansvar att berätta. Även om jag är okänd är det viktigt att markera att det här inte är okej. För mig är det inte viktigt att han blir dömd, det står ord mot ord och fallet kommer förmodligen läggas ner men det är viktigt att det han har gjort kommer fram, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Martin Timell för en kommentar.

Polisen lade närmast omgående ner utredningen eftersom det misstänkta brottet, sexuellt ofredande, är preskriberat. Preskriptionstiden för sexuellt ofredande är fem år.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Martin Timell misstänkt för våldtäkt

LÄS VIDARE

Så föddes #metoo-kampanjen

ÄMNEN I ARTIKELN

Martin Timell misstänkt för våldtäkt

Martin Timell

TV4

Sexualbrott