Chris Kläfford tillbaka efter floppen: ”Du är magisk”

Egna orden: ”Det var jävligt skönt med en comeback”

avLeo Pettersson

Han var ute efter revansch.

Och det fick Chris Kläfford verkligen i kvällens ”Idol”.

– Du är så magisk, säger Kishti Tomita efter hans framträdande.

Förra fredagsfinalen gick inget vidare för Chris Kläfford, 28. Årets publikfavorit brukar vanligtvis hyllas av juryn men hans tolkning av Frank Sinatras ”Fly me to the moon” uppskattades inte.

– Det här är så pinsamt. Hade jag varit din manager hade jag förbjudit det här framträdandet från att sändas på tv. Jag är upprörd, sa Nikki Amini då.

Även Anders Bagge var kritisk och kallade framträdandet för sävligt.

Nöjd över låtvalet

Det var alltså upplagt för revansch för 28-åringen inför kvällens fredagsfinal, som gick under temat ”Mamma & pappa väljet låt”. Chris föräldrar hade valt låten ”Resolution” av singer-songwritern Matt Corby.

– Jag är så jävla glad att jag fick den här låten. Jag älskar soundet. Det känns som en riktigt bra ”save” från förra veckan. Jag behöver det, sa Chris i klippet innan han började sjunga.

”Kan du sänka det här, Nikki?”

Och en revansch blev det sannerligen.

Juryn enades om att framträdandet höll hög kvalitet. Chris Kläfford-kvalitet.

– Där är du ju i ditt rätta element. Du måste känna som ett Kolmårdenlejon som äntligen forslats till Tanzanias savanner där man hör hemma, du är där du ska vara. Det här är underbart. Kan du sänka det här, Nikki?, sa Alexander Kronlund.

– Nej det finns ingen anledning att sänka något som är bra. Ikväll var det Chris Kläfford på scen och då blir det väldigt väldigt bra, svarade Nikki Amini.

”Den här låten är inte lika bra som du”

Även Kishti Tomita hyllade framträdandet.

– Falsetten och crescendot med din röst och kören, du är så magisk ikväll. Är det nån här som kommer ihåg refrängen? Nej, det enda man kommer ihåg är du, den här låten är inte lika bra som du.

Chris Kläfford var även han nöjd efteråt.

– Ja, det var jätteskönt faktiskt. Nu sitter man i rätt båt. Jag fick en väldigt bra låt av mamma och pappa. Det var en riktig lättnad att höra vilken låt det blev.

Tänker fortsätta prova nya grejer

Han säger att han hade väntat sig kritik förra fredagsfinalen.

– Jag kände själv att det inte var min grej. Det var ju liksom en rolig grej att prova på. När jag gick vidare var det bara att ta nya tag. Det är svårt att ta med sig den kritiken eftersom det inte blir samma tema nästa vecka. Så det var jävligt skönt med en comeback.

Framöver tänker han fortsätta att prova nya stilar.

– Man får se som en utmaning och utmaningar är ju roliga i livet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2017

Idol