Fredrik Lindström

Förra ministern och generaldirektören oväntat dåligt allmänbildade

Av: 

Jan-Olov Andersson

Göran Hägglund och Anne-Lie Rydé.
Göran Hägglund och Anne-Lie Rydé.

NÖJE

Väldigt låga poäng. Och ännu en gång missade filmexperten Ronny Svensson en filmfråga.
Ändå plockade han och Anne-Lie Rydé hem sin andra seger i ”På spåret” och avancerade till semifinal. Fast kvällens verkliga vinnare var Fredrik Lindström, i ovanligt komisk högform.

Stötte på Ronny Svensson på en filmvisning häromdagen och jodå, han har minsann fått höra att han - TV 4:s filmexpert - inte kunde svara på någon av de inte helt jättesvåra filmfrågorna i förra fredagens avsnitt av ”På spåret”.
Nu var det dags igen.
Vad hette egentligen den där filmen med Julia Roberts som till viss del utspelades på programmets tredje resmål, Bali?
Inget lag försökte sig ens på den omständliga svenska titeln, ”Lyckan, kärleken och meningen med livet”, utan gick rakt på originaltiteln. Där var Olivia Wigzell bombsäker på ”Eat pray love”, medan Ronny Svensson förgäves famlade runt med orden Eat, drink, sleep och love.
– Jag vill inte ha fler filmfrågor, utbrast han sedan.
Fredrik Lindström kontrade blixtsnabbt:
– Jag börjar tvivla på att Ronny har sett de här filmerna som han sitter i Fyran och jiddrar om!
Domaren Fredrik Lindström var i komisk högform.
Skämtade om att Kristian Luuk skulle byta kön, sjöng Johnny Cashs ”Ring of fire” och mycket mer.
Kvällens match avgjordes definitivt när Göran Hägglund trodde att Ronny och Anne-Lie Rydé inte var så kunniga om Rysk hockey, så de valde det ämnet på Listan. Men det blev helt fel. Ronny/Anne-Lie var snabba med att pricka in de de rätta fyra namnen ur den klassiska ryska hockeyfemman, medan Hägglund/Wigzell både var långsamma och dessutom placerade ryske ministern Jevgenij Primakov i hockeyfemman.

Så bra var lagen:

Betyg: 3 av 5 plus

Anne-Lie Rydé/Ronny Svensson
Hon är framgångsrik pop- och schlagersångerska sedan 1980-talet. Har gjort både krogshow och Melodifestivalen. Han är mest känd som filmkritiker i TV 4:s Nyhetsmorgon. Duon har härlig kemi ihop, de har känt varandra sedan 1979. En bidragande orsak till deras vinster är att de hittills har tagit full pott på alla musikfrågor. Fick 27 poäng.

Betyg: 2 av 5 plus

Göran Hägglund/Olivia Wigzell

Han är tidigare partiledare för Kristdemokraterna, riksdagsledamot och socialminister. Hon är generaldirektör för Socialstyrelsen. Hon har varit socialdemokratiskt landstingsråd i Stocholm. De har jobbat ihop och känner varandra väl. Men lite bättre allmänbildning hade man förväntat sig av en före detta och en nuvarande makthavare på den nivån. Fick 21 poäng.

Så bra var musiken:

Betyg: 3 av 5 plus

Amanda Werne. Har släppt tre album under namnat Slowgold. Ett hett namn i indievärlden, som själv har beskrivit sin musik som drömsk prärierock. Gjorde finfina egensinniga tolkningar av såväl Aphrodite's Child som en mer känd Ratata-låt.
Kvällens stil I: Visst var väl Fredrik Lindström prydligt nyklippt?
Kvällens stil II: Sannolikt har väl SVT:s bakom kulisserna-folk tvingat Ronny Svensson att ta av sig de där gräsliga hawaiiskjortorna han brukar ha i TV4.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fredrik Lindström

På spåret

Olivia Wigzell

Göran Hägglund

Julia Roberts

Kristian Luuk

Kristdemokraterna