Skarsgård tog hem sin första Emmy

avLinn Elmervik, Simón Bustamante

NÖJE

Det blev svensk seger på Emmygalan i natt.

Alexander Skarsgård, 41, vann sin första statyett på för sin roll i kritikerrosade ”Big little lies” – och tackade sin mamma.

– På tal om fantastiska kvinnor vill jag också tacka min mor, som flugit hela vägen från Stockholm för att vara här i kväll. Det betyder väldigt mycket för mig, sa han.

1 av 2 | Foto: Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Under nattens Emmy awards, tv-världens motsvarighet till Oscarsgalan, blev det svensk seger i kategorin bästa manliga biroll i en miniserie eller film.

Alexander Skarsgård tog hem sin första statyett på galan för rollen som våldsam hustrumisshandlare i ”Big little lies”. Segern kom knappast som en överraskning, efersom som han varit favorittippad av både utländska medier och spelbolag.

I sitt tal tackade Skarsgård sina kvinnliga medskådespelare i tv-serien:

– Tack för att ni fick den här killen att känna sig som en av tjejerna, sa han och passade sedan på att hylla sin mor, My Skarsgård.

Fick en puss av Kidman

– På tal om fantastiska kvinnor vill jag också tacka min mor, som flugit hela vägen från Stockholm för att vara här i kväll. Det betyder väldigt mycket för mig. Och tack för att du födde mig, det är ju också ganska coolt.

Alexander Skarsgård fick inte bara uppmärksamhet för priset.

På väg upp till scenen för att hålla tacktalet omfamnades han av sina skådespelarkollegor i ”Big little lies” och fick en kyss på munnen av Nicole Kidman. Pussen har redan skapat rubriker i internationella medier.

”Inspelningen var tuff”

Nicole Kidman spelar Celeste, vars man (Alexander Skarsgård) misshandlar henne fysiskt och psykiskt. Hon fick pris för bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie för sin rolltolkning.

Den australiska skådespelaren har tidigare berättat för Nöjesbladet om de påfrestande misshandelsscenerna.

– Det här är svårt att prata om med tanke på att tittarna bara sett början av serien. Men inspelningen var tuff eftersom vi ville göra det så äkta och autentiskt som möjligt. Jag var rätt fysisk sönderslagen efter en rad scener, sa hon.

Alexander Skarsgård: Sveriges stora Hollywoodstjärna 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM