Shia LaBeoufs anti-Trump-kamera vandaliserad

1 av 2 | Foto: AP
Donald Trump och Shia LaBeouf – inte bästisar.
NÖJE

Shia LaBeoufs anti-Trump-utställning har blivit vandaliserad.

Flytten från New York hjälpte inte mot protester.

”He will not divide us” heter det direktsända konstprojektet av Shia LaBeouf, 30, som öppnade på Museum of the Moving Image i New York, på USA:s president Donald Trumps installationsdag.

”Transformers”-skådespelaren och performancekonstnären skapade verket i protest mot presidenten. Det består av en webbkamera som sänder direkt ut på nätet. Besökare uppmanas titta in i kameran och säga ”he will not divide us” – han kommer inte dela oss.

Museet i New York stängde utställningen fyra år för tidigt, då de kallade den en säkerhetsrisk. Många hot om våld hade utspelats i installationssalen och flera protesterande personer hade gripits, så att polis börjat bevaka projektet dygnet runt.

Lösningen för Shia LaBeouf och hans crew blev att flytta utställningen till Albuquerque, New Mexico. Men även där har den rört upp känslor. På tisdagen utsattes verket för vandalism, då en person spraymålade över webbkameran, rapporterar bloggaren Perez Hilton.

LaBeouf själv ska inte ha varit på plats när det skedde. ”He will not divide us”-kamerans lins har i skrivande stund tagits loss för rengöring och sätts nu fast igen.

ARTIKELN HANDLAR OM