David Larsson gör skådespelardebut i ”Två systrar”

Berättar om uppoffringarna i relationen med Molly Sandén

David Larsson gör skådespelardebut.
David Larsson gör skådespelardebut.

David Larsson byter musikkarriären mot skådisdrömmar och gör debut i Viaplays serie ”Två systrar”.

Precis som sin rollkaraktär har även han fått offra saker för kärlekens skull.

– Jag har turnerat med ett band nio månader om året stora delar av mitt vuxna liv och det funkar inte längre, säger han.

I vanliga fall sjunger David Larsson, 24, i bandet The Royal Concept. Nu gör han skådespelardebut i Viaplays serie ”Två systrar”. Serien är baserad på Hannah Widell, 46, och Amanda Schulmans, 41, trilogi om systrarna Alicia och Vanessa. David Larsson spelar Vanessas stora kärlek Martin.

– Martin är ändå ganska lik mig tror jag på vissa sätt. När jag läste manuset tänkte jag att den här gubben kan jag göra ganska bra, säger David Larsson i en video som släpps i samband med pressmeddelandet.

En av likheterna är att de båda har ett stort intresse för musik. En annan likhet är hur de ser på att gå in i en relation.

– Jag kan känna igen rädslan för relationer, att en relation ska vara att det övriga livet är över. Typ ”nu kan jag inte resa längre, nu kan jag inte göra de här grejerna längre, jag borde vara konstnär”. Men jag kan också känna igen i mig i det att våga ta steget när kärleken drabbar en så hårt så man bara ”nu får jag ge upp vissa grejer för att få vara med den här personen, annars är jag inte värd henne”, säger han.

David Larsson med Julia Ragnarsson i ”Två systrar”.
David Larsson med Julia Ragnarsson i ”Två systrar”.

Tillsammans med Molly Sandén

David Larsson är tillsammans med artisten Molly Sandén, 28. Han berättar att han tagit inspiration till rollen från den kärlek han upplevt i privatlivet.

– All den kärlek som Martin har känt för Vanessa tar man ju någonstans ifrån, så det är klart jag har upplevt de här sakerna. De första sms:en, ska man våga messa? Första gången man håller någon i handen, första kyssen, det kommer någonstans ifrån, säger han.

I videon får han frågan vad han har offrat för kärleken. David Larsson svarar att det finns vissa saker han har tvingats tumma på sedan han gick in i en relation.

– Jag har turnerat med ett band nio månader om året stora delar av mitt vuxna liv och det funkar inte längre, säger han.

David Larsson om framtiden

Att göra rollen som Martin har gett honom mersmak. Nu vill han satsa ordentligt på sin nya karriär.

– Just nu känner jag att jag verkligen skulle vilja skådespela mer, prova att göra lite andra typer av roller och utveckla det, säger David Larsson.

”Två systrar” har premiär i höst på Viaplay. I övriga roller syns bland annat Hannes Fohlin, 31, Julia Ragnarsson, 28, Dilan Gwyn, 34, Happy Jankell, 27, Lia Boysen, 55, och Jens Hultén, 57.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE