Nöje

Hampus Nessvold: ”Att prata porr med sin mormor är konstigt”

Aktuell med dokumentären ”Hur är Hampus i sängen”

Av: 

Rosanna Berg

Hampus Nessvold.
Hampus Nessvold.

NÖJE

Skådespelaren Hampus Nessvold utforskar sin syn på sex i en ny dokumentär för SVT edit.

I den visar han bland annat porr för sin mormor.

– Jag ville ge henne en upplevelse: ”Titta här vad sjukt det är”, säger han till Aftonbladet.

”Hur är Hampus i sängen” heter artisten och skådespelaren Hampus Nessvolds, 24, nya dokumentärfilm på SVT edit. I den gör han en slags djupdykning i sin egen, och andras, relation till sex.

– Sex för mig är någonting som är komplicerat. Jag tycker att det alltid låter på folk som att sex är väldigt enkelt, att det alltid funkar friktionsfritt. Men för mig är det väldigt mycket prestationsångest, överanalyserande och jag har många ”issues”. Det vill jag utforska mer.

Han berättar att första gången han upptäckte sex var genom porr.

– Jag har varit så nyfiken på hur det har påverkat min syn på sex och hur jag har sex i dag. Vad har det lagt för grund liksom?

Hampus Nessvold visar porr för sin mormor.
Hampus Nessvolds mormor Inger.

Visade porr för sin mormor

I dokumentären medverkar hans mormor Inger. Han säger att de har en ”väldigt öppen relation när det kommer till samtal”.

– Däribland sex, och jag har märkt i de samtalen att vi kommer från så olika håll. Hon är en helt annan generation, och jag tillhör generationen som vuxit upp med porr.

Därför väljer han att visa porr för sin mormor, en för henne helt okänd värld.

– Det var så konstigt. Och just hennes oskyldiga, gamla ögon. Jag ville ge henne en upplevelse: ”Titta här vad sjukt det är”, och se henne illa berörd. Men det var nästan så att jag blev mer illa berörd.

– Att prata porr med sin mormor är konstigt, men att visa det är ju liksom... ja...

Hampus Nessvold i sin dokumentär ”Hur är Hampus i sängen”.

”Det är väldigt utlämnande”

Tidigare har Hampus Nessvold gjort scenföreställningen ”Ta det som en man” som handlar om uppväxten. Då har det funnits en distans menar han, som inte finns i det här projektet.

– Det är någonting som jag ska ge ifrån mig nu till en publik, och som jag fortfarande är mitt i. Det här är saker som jag går igenom just nu, och jag ska bjuda in folk till det. Det är väldigt utlämnande och sårbart. Det är jätteläskigt oavsett om det är i en kompisrelation, i ett förhållande eller på SVT play.

Vad hoppas du på med din dokumentär?

– Min dröm hade varit om den öppnar till ett nytt samtal, som inte handlar så mycket om porr, utan om sex. Om hur vi förhåller oss till varandra i dag och hur sex har blivit. Det är en så enkel sak, vanligtvis mellan två människor, där man skapar någonting tillsammans. Men för mig är sex så mycket annat i dag; att berätta att man har haft sex, eller att vara bra i sängen. Det är så mycket som försummar det där enkla, så som det ska vara.

”Hur är Hampus i sängen” har premiär 25 januari på SVT play.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Evin Ahmad efter succén – uppvaktas av 19-åringar och fotbollsproffs