Big brother

”Big Brother”-stjärnan Nikki Grahame död i anorexi

”Det krossar våra hjärtan”

Av: 

Moa Malmqvist

NÖJE

Nikki Grahame är död, 38 år gammal.

Den brittiska ”Big Brother”-deltagaren har länge lidit av anorexi.

Familj och vänner har startat en insamling för andra som lider av sjukdomen.

Nikki Grahame 2018.

Foto: Jeff Spicer / Getty Images Europe

”Big Brother”-stjärnan Nikki Grahame är död efter en lång tids kamp mot anorexia nervosa, bekräftar hennes agent. Hon blev 38 år.

Nikki Graham har under sin karriär talat öppet om sjukdomen, och har försökt bli frisk genom att söka vård på ett tiotal kliniker, skriver Sky News. Den brittiska tv-profilen har skrivit två böcker om sina erfarenheter av anorexi.

Familj och vänner har startat en insamling till minne av Nikki Grahame, där pengarna går till att hjälpa andra som lider av ätstörningen.

”Det krossar våra hjärtan att behöva meddela att någon så fantastisk var tagen från oss i en så ung ålder. Nikki berörde inte bara miljoner liv, utan också hennes vänner och familj som kommer att sakna henne något enormt”, skriver hennes vän Leon Dee på insamlingens hemsida.

Drabbades hårt av pandemin

Förra veckan medverkade Nikki Grahames mamma i tv-programmet ”This morning” för att prata om dotterns kamp mot anorexi. Hon berättade där att coronapandemin drabbat dottern hårt eftersom att gym hållits stängda.

– Hon led av ensamhet och kände sig väldigt avskärmad. Hon spenderade för mycket tid på egen hand, och hade inte tillräckligt mycket annat att tänka på än mat, sade mamman i programmet.

Nikki blev känd i brittiska ”Big Brother” 2007. De senaste åren arbetade hon som lärare och studerade själv engelska och naturvetenskap, skriver Daily star.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Nikki Grahame 2018.

Foto: Tristan Fewings / Getty Images Europe
Publisert:

LÄS VIDARE

Big Brother 2021 – så gick det för deltagarna

ÄMNEN I ARTIKELN

Big brother

Anorexia