Jonas Gardell har fått ett jättekonstigt brev: ”Tack Posten”

NÖJE

Jonas Gardell tog upp breven från hallmattan och fick sig en rejäl överraskning

Trots att vi alla är uppkopplade med med varandra dygnet runt i olika typer av sociala nätverk dyker det ändå upp i jultider hälsningar i form av analoga brev. Ur små kuvert poppar det upp gulliga bilder på barn med tomteluvor, tecknade julgranar eller hälsningar från sköna vänner och släktingar.

”Fel namn, fel gata, fel land, fel världsdel”

De små hälsningarna hamnar som sig bör som små fysiska posttroféer på hallbyrån. Hos den glada familjen Gardell/Levengood rönte ett brev mycket stor förvåning. Adressaten till det mystiska brevet var någon som författaren och komikern delade med sig av på sin Facebook: ”Fick post adresserad till Mr & Mrs Gawell, 117 East 77th Street, New York, USA. Alltså fel namn, fel gata, fel stad, fel land och fel världsdel. Men ändå ett bra försök!”.

Stor munterhet

Den mystiska adressaten rönte stor munterhet i kommentarsfältet. Kommentarerna varierade mellan ”Pinsamt” och ”underbart”. En Gardellföljare delade även med sig av sin erfarenhet från det finska postväsendet i jultider: ”Hejjjaaa där också! Vi har i Finland samma postbärare, kommer helt fel julkort till oss”, skriver Gardellföljaren. Jonas Gardell själv hyste inte agg mot de i jultider hårt arbetande postarbetarna utan nöjde sig med att avsluta sin Facebookpostning med ett glatt: ”Tack posten!”

ARTIKELN HANDLAR OM