Skam-skådisen får roll i ny film

NÖJE

Lisa Teige spelar psykiskt sjuk: Började att gråta”

Lisa Teige, känd från ”Skam” är aktuell i en ny roll.
Att spela en psykiskt sjuk kvinna som blir tvångsinlagd och bältad var en intensiv upplevelse.
– Kroppen bara gav efter, säger hon till norska VG.

Lisa Teige, 18, är mest känd för sin roll som Eva i den norska succéserien ”Skam” är nu aktuell i en kortfilm där hon spelar en tvångsinlagd psykiskt sjuk kvinna.
Enligt norska VG är filmen är baserad på en sann historia. Både Teige och regisörren Wilde Siem, 26 stod nära en person som tvångsinlades för psykiatrisk vård för tre år sedan. Teige berättar hur hon kände ett ansvar inför rollen.
– En stund efter att jag tackat ja tänkte jag att det kanske blir för svårt. Det är ett seriöst tema och jag ville göra det bra, säger hon till VG.

”Kroppen gav efter”

I en stark scen bältas Teige på en bår av flera läkare och annan sjukhuspersonal. En scen som var mycket intensiv att spela in.
– Det var sent på kvällen och jag hade haft en lång dag i skolan. Jag var trött, och plötsligt började jag att gråta. Kroppen bara gav efter. Det var väldigt äckligt. Att bli bältad kändes väldigt verkligt, säger hon till VG.
Med filmen hoppas regissör Wilde Siem att skapa en bättre inblick för hur det är att vara anhörig till personer som lider av psykisk ohälsa.

ARTIKELN HANDLAR OM